Postupně roste seznam vydavatelů, kteří se nezúčastní každoročního herního veletrhu v Kolíně nad Rýnem. Účast už dříve vyloučily společnosti Nintendo, Activision Blizzard, Take-Two Interactive (2K Games, Rockstar Games) a Wargaming. Nově se k nim přidává Sony, uvádí německý magazín Games Wirtschaft. Sony vynechala i minulý Gamescom.

To znamená, že od Sony nemáme čekat žádnou hru ani na Gamescom: Opening Night Live v produkci Geoffa Keighleye, protože tato akce je spojena přímo s Gamescomem. Je tak otázkou, kdy PlayStation Studios předvede své připravované hry, včetně očekávaného God of War Ragnarok, který má vyjít v letošním roce. Neoficiálně se mluví o oznámení data vydání do konce tohoto měsíce.

Stále je tady šance, že vydavatelé, kteří se nezúčastní Gamescomu, v podobném termínu uspořádají vlastní akce. Například Sony před letošním Summer Game Fest Live pořádala State of Play věnované hrám od partnerů a Nintendo na tento týden chystá Nintendo Direct, kde se zaměří na Xenoblade Chronicles 3.

Také je možné, že hry od Activisionu Blizzard se ukážou v rámci Xboxu, když Microsoft tvůrce Call of Duty, Diabla a World of Warcraftu kupuje za rekordních 68,7 miliardy dolarů. Už na Summer Game Festu jsme na prezentaci Xboxu s Bethesdou viděli Diablo 4.

Gamescom 2022 bude probíhat od 24. do 28. 8. Půjde o hybridní osobní a digitální akci, zatímco v posledních dvou letech byl Gamescom čistě digitální událostí z důvodu koronaviru.