Když bylo před pár týdny na PlayStation 5 Showcase oznámeno Final Fantasy XVI prostřednictvím čtyřminutového traileru, který ukázal různorodost hry, začali se fanoušci ptát, kdy si japonské akční RPG budou moci zahrát. Společnost Square Enix akorát prohlásila, že další informace se dozvíme v nadcházejícím roce a budou se týkat nejen Final Fantasy XVI, ale také Final Fantasy XIV.

Hráči jsou napjati. Jak totiž víme, ve Square Enix nemají problém oznámit hru, která vyjde až za pět let. To by se ale v případě Final Fantasy XVI stát nemělo. Vývoj má probíhat nejméně čtyři roky, prozradil uznávaný novinář Jason Schreier z Bloombergu v podcastu Triple Click. Dozvěděl se to od lidí, kteří jsou do Final Fantasy zapojeni.

Přečtěte si také: Sega chystá hraný film založený na japonské herní sérii Yakuza

Příprava Final Fantasy XVI tak začala někdy v roce 2016 nebo dříve. Vyjít tak může klidně koncem roku 2021, případně na začátku roku 2022. Pokud je to tak, dostáváme se do zajímavé situace: Zahrajeme si Final Fantasy XVI dříve než druhou část remaku Final Fantasy VII?

Připomeňme, že Final Fantasy XVI vyjde na PlayStation 5 a PC. Sony si zajistila konzolovou exkluzivitu, stejně jako u Final Fantasy VII Remake.