Nechceme být příliš zlí, ale skoro by se dalo říct, že v případě nadcházející akce EA Play Live, která se uskuteční 22. července/júla, víme spíše o hrách, které společnost Electronic Arts nepředstaví, než o titulech, které nám budou přiblíženy. Sice můžeme počítat s přiblížením Battlefieldu 2042, Fify 2022 nebo návratu k sérii Dead Space, zároveň to ale není tak dávno, co jsme se dozvěděli, že na EA Play Live neuvidíme další Dragon Age ani Mass Effect od BioWare. Fanoušci Need for Speed mají podle všeho také smůlu a nyní již můžeme s jistotou říct, že nemá smysl těšit se ani na Star Wars.

Přečtěte si také: Restrukturalizace EA nemá vliv na vývoj Star Wars strategie od Respawnu a Bit Reactoru

Prostřednictvím Twitteru jsme se dočkali oficiálního potvrzení, v němž EA upozorňuje, že za týden neuvidíme žádnou novou Star Wars hru. Společnost se však těší na to, až bude moci představit vizi budoucích Star Wars titulů od EA někdy během příštího roku. Studio Respawn Entertainment se posléze přidalo s upozorněním, že stále shání zaměstnance pro budování nových dobrodružství.

Byla to právě nová Star Wars hra od Respawnu, u níž někteří doufali, že ji na EA Play Live uvidíme. Přestože oficiální oznámení projektu dosud neproběhlo, není žádným tajemstvím, že tvůrci Titanfallu a Apex Legends chystají pokračování povedené a úspěšné singleplayerové akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order, která vyšla na konci roku 2019. Očekávání odhalení hry na letošní akci EA Play Live tedy nebylo úplně nepodložené, ale nyní je jasné, že si prozatím budeme muset nechat zajít chuť. Návrat Jedie Cala Kestise a zbytku posádky lodi Stinger Mantis tak s největší pravděpodobností uvidíme až příští rok.

Ze zprávy EA se zároveň nedá vyčíst, zda společnost připravuje více než jednu novou Star Wars hru. Zatím se ale hovoří jen o druhém díle Fallen Orderu, jakékoliv další spekulace o ostatních Star Wars titulech od EA se ukázaly být pouhými nepodloženými dohady od nedůvěryhodných zdrojů. Nyní však na Star Wars hrách nepracuje pouze Electronic Arts, jak dokazuje chystaný projekt od Ubisoftu a tvůrců The Division a World in Conflict ze studia Massive Entertainment. Zapomenout bychom neměli ani na poměrně důvěryhodné, avšak stále nepotvrzené informace spojené s remakem Star Wars: Knights of the Old Republic od studia Aspyr.

Do téhle vznikající rodinky bychom pak mohli počítat také hru s Indianou Jonesem, kterou připravuje Bethesda a studio MachineGames zodpovědné za sérii Wolfenstein. Jak Star Wars, tak Indiana Jones koneckonců patří společnosti Lucasfilm, a tak na všechny tyto projekty dohlíží odnož Lucasfilm Games. Dá se počítat s tím, že bude mít co říct i v případě čehokoliv, co nyní chystá EA.