Před dvěma dny šéf firmy Blue Box Game Studios zametl se spekulacemi a v krátkém videu do světa vzkázal, že jejich připravovaná hororová akce Abandoned není Silent Hill a nepracuje na ní Hideo Kojima. Právě slova Kojima a Silent Hill byla často skloňována v případě tohoto zajímavého projektu. Více jsme se o spekulacích rozepsali zde.

Na zajímavé hororové akci s důrazem na realistické zpracování pro PlayStation 5 oficiálně pracuje menší nizozemské studio Blue Box Game, kterému přes outsourcing pomáhá několik dalších týmů. Jeden se nám dnes představuje.

Přečtěte si také: Je hororovka Abandoned ve skutečnosti nový Silent Hill od Hidea Kojimy?

V dalším videu, které Blue Box Game Studios sdíleli na Twitteru, vystupuje šéf studia Nuare. Tahle společnost se podílel na mnoha velkých titulech. Výtvarné zdroje poskytla například pro The Last of Us: Part 2, Ghost of Tsushima, Death Stranding, Marvel's Spider-Man, Days Gone, Halo Infinite, Marvel's Avengers a Fortnite.

„Nedávno nás Hasan [šéf Blue Box Game Studios] požádal, abychom natočili krátké úvodní video o Nuare a vysvětlili naši roli a způsob, jakým se na projektu podílíme. Všichni jsme skuteční lidé se jmény, kteří tvrdě pracují na tom, aby vám poskytli co nejlepší zážitek. Nuare zaměstnává více než 70 profesionálů z herního průmyslu, kteří usilovně pracují na několika AAA titulech, z nichž část najdete na našich webových stránkách. Naším cílem je vytvářet pro naše partnery co nejlepší umělecké assety.“

Představení studia Nuare vyvolalo další spekulace. Jedno je jisté, Nuare není žádná neznámá společnost. Dodala assety do mnoha velkých titulů, což má signalizovat, že ani Abandoned nebude malou hrou. Někteří správně poukazují na to, kde malé indie studio vzalo peníze na to, aby mohlo spolupracovat s firmou, která vytvořila assety pro výše zmíněné tituly.

Další pátrají po tom, co znamená gesto rukou, které na konci videa udělal šéf Nuare.

Zajímavá je ještě jedna věc. Do teaser traileru, který jsme z Abandoned viděli, byl použit procedurálně generovaný les. Ten je možné na internetu koupit za 35 dolarů. Je dost možné, že Abandoned v dalším videu bude vypadat úplně jinak.

Do té doby platí, že Abandoned má vyjít koncem letošního roku pro PlayStation 5 a nabídnout jedinečný osobní herní zážitek a klást důraz na realistické zpracování. Hlavní hrdina Jason Longfield se probudí v tajemném lese a nepamatuje si, jak se na tohle místo dostal. Rychle si ale uvědomí, že byl unesen, musí bojovat o přežití a utéct.

Každá událost má mít na Jasona vliv. Například po běhu bude vyčerpaný a bude mít problémy s přesnou střelbou. To samé se mu bude dít, když se bude příliš bát. Očekávat nemáme rychlou střílečku, v níž bychom běhali, mířili a stříleli. Tenhle titul vyžaduje skrývání a plánování každého výstřelu předtím, než vystřelíte. Navíc střelba bude realistická, tudíž pomalejší než v běžných střílečkách.

„Chceme, abyste byli nervózní při každém setkání s nepřítelem a uvědomili si, že špatný pohyb může být rozhodujícím faktorem mezi přežitím,“ prozradili při oznámení tvůrci. Docílit toho mají s využitím bezdrátového ovladače DualSense. Díky němu máme pocítit každou interakci během hry - například zásah kulkou. Atmosféru bude dotvářet také 3D zvuk. Ten má pomoci v rozhodování v divočině.