Elden Ring byl jedním z větší skupiny titulů, které se proflákly ještě před samotnou E3. Ačkoliv o něm ani po oznámení nepřišly kdovíjak závratné informace, je jisté, že From Software chce z Elden Ring udělat hru, která bude ještě lepší než všechny jejich stávající. Stejně jako v případě Sekiro: Shadows Die Twice se tentokrát vydají trochu jiným směrem, než který nastavili v sérii Dark Souls.

Hlavním tahákem Elden Ring je dozajista zapojení slavného spisovatele George R. R. Martina, jenž stojí za knižní předlohou seriálu Hra o trůny. Sám Hidetaka Miyazaki z From Software je velkým fanouškem Martinova díla a jeho zapojení do vývoje bylo překvapivě jednoduché. Víceméně se setkali, Miyazaki navrhl spolupráci a Martin souhlasil. 

Martinova role u Elden Ring je možná trochu jiná, než by se dalo očekávat, ale dává smysl: stará se o mytologii celého světa, zatímco Miyazaki má na starost příběh hry. Miyazaki tvrdí, že kdyby se Martin podílel na příběhu hry, mohl by jeho potenciál být limitován. To však není na škodu, Miyazaki s Martinem se údajně vzájemně ovlivňují. Díky Martinovi bude mít svět Elden Ring větší hloubku, bude bohatší a totéž můžeme říct o postavách, které nebudou chodícími panáky bez duše.

Jestli by mělo dojít na knižní verzi Elden Ring, si není Miyazaki jistý, avšak moc naděje do ní nevkládá.