Pohádkové dobrodružství Kena: Bridge of Spirits vyšlo před devíti dny na PlayStation 5, PlayStation 4 a PC. Malému studiu Ember Lab s vývojem pomáhala Sony, předpokládalo se, že mimo konzole japonské společnosti hra nezamíří.

Vše ale může být jinak. Josh Grier, spoluzakladatel Ember Labs, v rozhovoru pro SegmentNext potvrdil exkluzivní smlouvu s PlayStationem a Epic Games Store. Ta je dočasná. Poté může Kena: Bridge of Spirits dorazit na další platformy, třeba konzole Xbox, Nintendo Switch nebo Steam.

O přesném časovém harmonogramu ani platformě se Grier nezmiňuje, ale otázka zůstává otevřena: „V současné době se soustředíme na spuštění pro PlayStation a Epic Games Store, což se týká časové exkluzivity. O dalších platformách budeme přemýšlet po vydání a odpočinku,“ sdělil vývojář.

Exkluzivní dohody bývají často uzavřeny na dobu jednoho roku. Navíc malému týmu Ember Labs může portování na další platformy nějakou dobu trvat.

Nedávno jsme vás informovali, že Kena: Bridge of Spirits může v budoucnu obdržet oficiální češtinu. Co se budoucnosti studia týče, pokračování Keny bylo vyloučeno, dojít může k rozšíření obsahu a hratelnosti. Dalším projektem studia by měla být nová hra.