Akční adventura Kena: Bridge of Spirits na nás i hráče zapůsobila propracovaným grafickým kabátkem, příjemnými a svěžími hádankami, zábavným prozkoumáváním světa a dechberoucím audiovizuálem. O to více zamrzí absence českých titulků, aby si příběh průvodkyně duší mohl vychutnat opravdu každý. Možná se tohle v budoucnu změní.

Václav Bartoš si všiml, že PS5 verze má v českém jazyce karty Aktivit, a dokonce i trofeje. Na základě toho facebooková stránka Videohry česky spekuluje, zda Kena: Bridge of Spirits neobdrží oficiální cestou češtinu v listopadu tohoto roku, kdy má vyjít ve fyzické podobě pro konzole PlayStation – stejně to bylo u letošního Oddworld: Soulstorm. V současné době je Kena dostupná pouze digitálně na PS5, PS4 a PC (přes Epic Games Store).

Co je méně pravděpodobné, tak je pokračování. Spoluzakladatelé nezávislého studia Ember Labs nedávno vyjádřili nejistotu ohledně potenciálního pokračování hry. Raději by se pustili do další nové značky se stejným stylem, co se týče hratelnosti a příběhového zážitku.

Co vyloučeno není, tak je nový obsah. Mike Grier v rozhovoru pro IGN uvedl, že pečlivě zvažují podporu s přidáním nových funkcí a obsahu. Jako příklad uvedl fotografický režim, jenž bude obohacen o některé nové funkce, které si žádá komunita. Bohužel nebylo upřesněno, o jaké půjde.

Grier se nebrání ani rozšíření hratelnosti a herní mapy o nové bojové scénáře. Na podrobnosti si ale musíme počkat. Vypadá to, že se vývojáři v posledních měsících soustředili na dodělání hry. Nyní opravují drobnosti, které se objevují, a až potom budou přemýšlet o potenciálním rozšíření hry.

Mezitím Kena: Bridge of Spirits obdržela druhý patch. 1.06 má kolem 300 MB a mimo jiné přináší přemapování ovládání pohybu na myši a klávesnici a upravuje okno útoku na všech platformách.

Kena: Bridge of Spirits slibuje příběhové akcí nabité dobrodružství, které se odehrává v kouzelném světě plném soubojů s rychlým spádem. Vžijete se do Keny, mladé průvodkyně duší, jež se vydala na cestu do opuštěné vesnice, aby zde našla posvátnou horskou svatyni.

Vaším úkolem je dát dohromady a neustále rozšiřovat tým drobných duší zvaných Rot, jež vyvažují rovnováhu rozkládáním tlejících prvků. Budete rozvíjet schopnosti svých společníků, vymýšlet nové způsoby manipulace s prostředím a odhalovat tajemství zapomenuté komunity ukryté v zarostlém lese, kde bloudí uvězněné duše.

Více o hře v naší recenzi: