Před bouřlivým odchodem z Konami pracovat Hideo Kojima na Silent Hills. Ve spolupráci s hollywoodskými osobnostmi jako je herec Norman Reedus a režisér Guillermo del Toro chtěl hráčům naservírovat skutečně hororový zážitek a probudit k životu opomíjenou sérii Silent Hill. Dokonce vznikl takzvaný hratelný teaser (P.T.), jenž vyšel exkluzivně pro PlayStation 4.

Pak se ale Kojima ve zlém rozešel s Konami, osamostatnil se ve studiu Kojima Productions a ve spolupráci se Sony vytvořil Death Stranding. Po dokončení tohoto netradičního survivalu prohlásil, že by rád vytvořil skutečně strašidelnou hru. A možná na ní už pracuje. A možná je to Silent Hills!

Jak jsme k tomu došli? Hideo Kojima na Twitteru sdílel příspěvek s fotografií. V tweetu se omlouvá za mlčení. Byl zaneprázdněn, ale brzy nám řekne více o tom, co chystá. Abychom se dostali k tomu nejdůležitějšímu, je nutné přiložit jeho původní zprávu: „Sorry to be silent everyone! I’ve been really busy lately…..I think i can say more soon about what we are going to…..“

Všimněte si slova silent. Fanoušci se kvůli němu detailněji podívali na fotografii a všimli si, že na ní jsou další indicie. Na papírku je napsáno příští týden a na tužce s gumou potom slovo Pyramid, což může signalizovat Pyramid Head ze Silent Hill.

To je nějak moc náhodou najednou, nemyslíte si? Na Instagramu už dříve došlo k potvrzení, že v nové hře Kojima Productions bude hrát Nicolas Winding Ref. Tenhle dánský režisér, scénárista a producent byl součástí Death Stranding - v roli Heartmana. To zase fanoušky vede k tomu, že v Kojima Productions vzniká pokračování Death Stranding.

Tak uvidíme, co si pro nás Hideo Kojima připraví tentokrát. Sám se netají tím, že chce hororovou hru, stejně tak se netají tím, že by rád vyvíjel více projektů, včetně menších titulů, které nevyžadují tolik času.