O proběhnutém víkendu se konečně pro šťastlivce spustila beta Warcraftu 3 Reforged, o které jsme vás již informovali předešlém článku. Do bety se dostali hráči s předobjednávkou dražší edice Spoils of War a všichni návštěvníci letošního BlizzConu.

I přesto, že se vám podařilo do hry dostat, tak jste neměli úplně vyhráno. Velké procento hráčů mělo problémy betu vůbec zapnout. Už při prvním přihlášení hra vyhazovala časté errory. S nutnou dávkou trpělivostí se dalo do menu dostat. Tím ale ten největší souboj teprve začal.

Warcraft 3 Reforged má často problém i se samotným připojením do hry a nechá vás zápas vyhledávat i 3x či 4x. Největší problém ale nastal až po připojení do bitvy, kdy převážné většině hráčů hra zamrzá a nezbývá než její restart. A pokud náhodou nejste vy ten, kterému hra zamrzne, tak stejně se najde jiný hráč, kterého tyto problémy trápí. 

Já sám jsem měl možnost se do bety podívat. Nebudu vám lhát, na remaster real-time strategie Warcraftu 3 jsem se těšil, ale byl jsem dost zklamán, když jsem po dvou hodinách hraní nehrál ani jeden zápas déle jak 5 minut se všemi hráči.

Blizzard pochopitelně o problémech ví a pracuje na jejich opravě. K té by mělo dojít do doby, než se do hry dostane další vlna zájemců.

Když si odmyslíme chyby a problémy, tak Warcraft 3 Reforged jinak vypadá úžasně. Grafika je zpracovaná na výbornou a rozhodně se nemá za co stydět. Hratelnost se nezměnila a spoustu lidí si při prvním spuštění rozhodně pořádně zavzpomíná stejně jako já. Jedinou vadou na kráse je absence českého dabingu, který se pro hru stal tak typickým. 

Věřím, že až se problémy odstraní, tak tu máme recept na úspěch jak pro nové, tak staré hráče, co si hru pamatují.

Warcraft 3 Reforged má vyjít v plné verzi do konce letošního roku. Přesné datum neznáme.