Připravovaná multiplayerová hra zasazená do světa The Last of Us může kromě PlayStationu 5 vyjít na PS4. Naznačuje to nový pracovní inzerát Naughty Dog. Studio hledá Associate Multiplayer Quality Assurance Tester.

Mezi požadavky na kandidáta testera je uvedena zkušenost s prací na PS4 a PS5. V inzerátu není přímo uvedeno The Last of Us, ale nepřepokládá se, že by v týmu pracovali ještě na jiném multiplayerovém projektu.

Představitelé PlayStation Studios se dříve nechali slyšet, že pro úspěch multiplayerových her je důležité hned při vydání vybudovat velkou komunitu hráčů. Myšleno to bylo směrem k vydání PC verze ve stejný den, stejně tak k možnému uvedení hry v dražších tarifech PlayStation Plus. S ohledem na oblibu PS4 dává tento krok smysl. Navíc hra je ve vývoji minimálně od roku 2020.

První detaily o The Last of Us multiplayeru se dozvíme v letošním roce. Zatím si musíme vystačit s několika artworky a informací, že navzdory absence tradiční kampaně pro jednoho hráče jde o největší projekt v historii studia Naughty Dog. Odehrávat se bude v jiném městě a zaměří se na jiné postavy než předchozí dvě hry.

Dříve se spekulovalo, že by multiplayer The Last of Us mohl být free-to-play. Ve zdrojovém kódu The Last of Us Part 2 zase byly nalezeny pozůstatky zrušeného battle royale režimu.