Článek vznikl v rámci placené spolupráce: MSI, inovativní výrobce herních, tvůrčích a pracovních notebooků, hrdě odhalila novou řadu notebooků, vybavených nejnovějšími procesory Intel® řady 12. generace. MSI tak demonstruje své odhodlání a vizi pro nadcházející éru Metaverse. Nové notebooky, pyšnící se logem Meta-ready, jsou vybaveny procesory Intel® Core TM i7 a i9, grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX™ 3070 nebo vyšší a jsou určeny pro každého, kdo by rád zažil výkon kompatibilní s Metaverse.

Notebooky NVIDIA GeForce RTX jsou založeny na revoluční architektuře Ampere s jádry RT 2. generace pro Ray tracing a jádry Tensor 3. generace pro DLSS a AI.

Notebooková grafická karta GeForce RTX 3080 Ti je vybavena nejrychlejší 16 GB pamětí GDDR6, která kdy byla dodána do notebooku a poskytuje výkon vyšší než jaký dosahuje stolní TITAN RTX. Nová GeForce RTX 3070 Ti je až o 70 % rychlejší než notebooková verze RTX 2070 SUPER a dokáže poskytnout 100 snímků za sekundu při rozlišení 1440 p.

4. generace technologií Max-Q s optimalizací procesoru a technologiemi Rapid Core Scaling a Battery Boost 2.0 navíc dále zvyšuje efektivitu, výkon a výdrž baterie.

Aktuálně uvedená řada herních notebooků se vyznačuje výrazným zvýšením celkového výkonu oproti předchozím modelům, včetně zvýšení výkonu procesoru až o 30 % ~ 45 %. MSI také přidalo inovace v oblasti tepelných řešení v podobě „Phase Change Liquid Metal Pad“ podložky. Exkluzivní chlazení pomáhá plně uvolnit výkon nových procesorů Intel 12. generace a rovněž poskytuje řešení, které je stejně účinné jako tekutý kov, ale je bezpečnější a spolehlivější.

Řada Creator společnosti MSI je díky 17" panelům opět o něco obsáhlejší. Celkový výkon procesoru se díky novému chladiči Vapor Chamber Cooler zvýšil o 45 %, MSI navíc přidalo funkce pro tvůrce obsahu jako je podpora dotykového pera MSI Pen, technologii True Color verifikovanou kalibrací CalMan a bohatý, pohlcující prostorový DTS zvuk.

ELEGANTNÍ & SOFISTIKOVANÝ – GS77/66 STEALTH

Oceněná řada Stealth GS, to jsou lehké a výkonné notebooky pro hraní her a profesionální použití. Model GS77 přichází s novou barvou "core black" a odolnějším pantem ze zinkové slitiny. Při tloušťce notebooku menší než 21 mm se MSI podařilo zvětšit touchpad a velikost kláves pro přesné a pohodlné psaní. GS77 je vybaven šesti reproduktory pro výrazné výšky a silné basy. "Byznys hráči" využijí přepínač zámku webové kamery a podporu až 100 W PD nabíjení pro lepší bezpečnost a mobilitu.

ULTIMÁTNÍ SÍLA – RAIDER GE76/66

Řada MSI Raider GE je skutečným lákadlem pro oči, protože si zachovává panoramatické RGB osvětlení s názvem Aurora, které vytváří lákavou sci-fi atmosféru. Výkon je ještě více ohromující, díky inovativnímu tepelnému designu od MSI může výkon řady Raider GE dosáhnout až 220 W s GeForce RTX 3080 Ti prostřednictvím MSI OverBoost technologie. Phase Change Liquid Metal Pad zvyšuje výkon o dalších 10 % a s displeji do rozlišení až 4K a podporou režimu Discrete Graphic Mode si hráči s řadou MSI Raider užijí rychlý a plynulý zážitek.

ZROZEN PRO VÝKON – VECTOR GP76/66

Řada Vector GP se zrodila s novým konceptem. Název "Vector" vyjadřuje očekávání společnosti MSI, tato řada bude totiž mít veškerý výkon potřebný k tomu, abyste mohli posunout kupředu zážitek z hraní her, při inženýrské práci nebo u vědeckých výpočtů. Díky technologii Cooler Boost 5 a technologie MSI OberBoost může výkon modelu Vector dosáhnout až 210 W.

EDICE RAINBOW SIX EXTRACTION– CROSSHAIR 15

Řada Crosshair GL je výsledkem spolupráce společností MSI a Ubisoft. Tato řada se vyznačuje futuristickým designem s exkluzivními sci-fi prvky inspirovanými pocity a náladou při hraní akčních her a je vybavena procesory Intel® Core i9 a technologií Cooler Boost 5. Grafický výkon je na maximální úrovni, čímž se řada Crosshair odlišuje od své konkurence. Řada Crosshair GL se dodává ve třech variantách: Crosshair 15, Crosshair 17 a také limitovaná edice Crosshair 15 Rainbow Six Extractio, která se dodává s exkluzivním balíčkem. 

PULSUJÍCÍ SÍLA – PULSE GL76/66

MSI Pulse GL76/66 zachovává designové prvky návrháře Maartena Verhoevena a spolu s titanovým provedením, po stránce designu inspirovaným pulzní energií „Dragon Army“, navyšuje své možnosti. Technologie Cooler Boost 5 zvyšuje průtok vzduchu o 15 %, a to i při snížení tloušťky stěn heatpipe o 33 %.

ZAOSTŘENO NA ZÁŽITEK – SWORD 17/15, KATANA GF76/66

Řada MSI Sword se pyšní novou podobou rytíře s magickou a nesmrtelnou silou jménem "Dragon Power", třímajícího kouzelný meč vítězství. Tuto postavu rytíře vytvořil Justin Goby Fields, slavný konceptuální umělec ze Spojených států. Obě řady Sword a Katana mají hráčům pomoci uspět díky pohodlnému zdvihu kláves 1,7 mm a technologii Cooler Boost 5. 

CREATOR Z17, CREATOR Z16P A CREATOR Z16

Creator Z17 je první 17 palcový notebook na světě, který podporuje dotykové pero a je vybaven obrazovkou s poměrem stran 16:10, tenkým rámečkem a technologií True Color, která je dokonalým společníkem pro tvůrce, kteří chtějí dosáhnout co lepšího výsledku. Creator Z16P má navíc o 20 % vyšší výkon díky chladiči Vapor Chamber Cooler, který vytváří o 76 % větší chladicí plochu, o 65 % větší průtok vzduchu a snižuje povrchovou teplotu o 2 °C (3,6 °F). Díky konkurenceschopnému výkonu a CNC frézovanému hliníkovému šasi jsou notebooky řady Creator Z, zařazené do programu NVIDIA Studio, účelově vytvořené pro tvůrce, zvídavé profesionály nebo spotřebitele, kteří mají rádi vysoce kvalitní a prémiové produkty.

Creator M16 je přenosnější a stylovější volbou pro studenty nebo tvůrce, kteří potřebují vysoký výkon. Je vybaven displejem QHD+ True Pixel, který se dá otevřít až do 180°. M M16 rovněž disponuje velmi lehkým a tenkým hliníkovým šasi.

MSI neinovuje pouze svůj hardware, ale také software MSI Center, který má za cíl vytvořit nejchytřejší notebooky vůbec. MSI Smart Auto automaticky přepíná vhodné režimy v závislosti na vašem používání, zatímco Ambient Silent AI detekuje úroveň okolního hluku a upravuje rychlost ventilátoru, čímž poskytuje lepší výkon bez nutnosti obtěžujícího hluku ventilátoru.

Nová řada MSI Gaming a Content Creation poskytuje trvale vysoký výkon, inovativní tepelná řešení a spoustu nových funkcí s charakteristickým estetickým nádechem MSI.