V seznamu 30 plně optimalizovaných her pro Xbox Series X a Xbox Series S najdeme také survival Grounded od studia Obsidian Entartainment. Hra, ve které se hráči zmenší na velikost mravence a bojují o přežití na svém dvorku, je k dispozici v předběžném přístupu ve verzích pro Windows 10 a Xbox One. Vývojáři hodlají podporovat novou generaci Xboxu od samotného začátku. Postará se o to bezplatná aktualizace prostřednictvím programu Smart Delivery. Majitelé Xbox One verze automaticky získají Xbox Series X/S verzi hry.

Přečtěte si také: V den vydání Xboxu Series X/S bude plně optimalizováno 30 her

Obsidian cílí na 60 snímků za sekundu na Xbox Series X a Xbox Series S. Na obou konzolích chtějí rovněž nabídnout podporu HDR, zvýšit grafickou kvalitu a zkrátit dobu načítání. K tomu všemu má Grounded na Xboxu Series X běžet v rozlišení 4K. Rozlišení pro Xbox Series S nebylo potvrzeno, může jít o 1440p nebo 1080p. Jelikož ale několik jiných vývojářů řeklo, že jejich hry na slabší generaci Xboxu poběží ve FullHD rozlišení, tak bych to viděl na 1080p.

Grounded je v předběžném přístupu od léta letošního roku. Vydání plné verze je naplánováno na rok 2021. Více o hře se dozvíte z našeho preview:

Xbox Series X a Xbox Series S vyjdou 10. 11. letošního roku. Series X se prodává za 13 499 Kč (499 euro) a Series S za 7 999 Kč (299 euro). Menu konzole a její rozhraní bude v češtině.