Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na internet unikly zdrojové kódy her Counter-Strike: Global Offensive a Team Fortress 2. Komunita se právem začala obávat o své oblíbené tituly, Valve ale tvrdí, že obě hry jsou v bezpečí a nic vám nehrozí, pokud hrajete na oficiálních serverech. Navíc zdrojové kódy mají být staré, pocházet z konce roku 2017 a původně kódy unikly v roce 2018.

- Call of Duty Vietnam zmínil i Jason Schreier. Podle všeho by letošní CoD nemělo být restartem Black Ops ani Black Ops V. Mluví se ale o tom, že Vietnam bude přesto spojen s Black Ops. První informace o Call of Duty většinou Activision prozrazuje koncem dubna, případně v průběhu května.

- Starostové svých měst v Cities: Skylines si mohou na Steamu bezplatně do knihovny přidat rozšíření Parklife. Jde o šestou expanzi a zaměřuje se na parky všeho druhu a přidává různé ozdoby a budovy s nimi spojené. Je nutné, aby váš účet na Steamu byl viditelný. Čas na přidání DLC máte do 26. 4. 2020.

- Microsoft si zaregistroval logo Series X, které bude využívat v reklamách, ve videích a na krabici nové generace Xboxu, která by měla vyjít během listopadu/prosince letošního roku. Logo se může objevit také na oblečení.

- Humble Bundle připravilo balíček s hrami od Square Enix. Za jedno euro můžete mít Oh My Godheads, Goetia, Octahedron a Deadbeat Heroes. Když zaplatíte necelých 7 euro, tak ještě The Turing Test, Forgotton Anne, Fear Effect Sedna a Black The Fall. Za 9 euro k tomu všemu Children of Zodiarcs, Boundless, Tokyo Dark a Battalion 1944.

- Microsoft do konzolového Xbox Game Passu přidává hru Yakuza Kiwami, což nám připomíná krátkým příspěvkem na Twitteru.

- Šílenec Vaas se může vrátit do Far Cry. Návrat ikonického záporáka naznačil sám herec Michael Mando, když odpověděl na dotaz v rámci AMA na Redditu a dodal: „Kdo ví... možná si tuhle roli brzy zopakuji? :p.“ V souvislosti s tímto prohlášením se začalo spekulovat, že nové Far Cry bude nějakým způsobem propojeno s Far Cry 3. Je možné, že se návrat Vaase týká televizního seriálu, případně jiného projektu.

- Vývojáři Mount & Blade II: Bannerlord se opravdu neflákají. Hra v předběžném přístupu za poslední měsíc obdržela 18 opravných balíčků. Před pár dny dorazil patch s označením e1.1.2, který snižuje pravděpodobnost otěhotnění. Tvůrci tak opravili problém s nadměrným početím, který některé hráče trápil – někdo měl i 20 dětí. Potomek je důležitý, aby hráč mohl po smrti pokračovat v hraní - vybere si jedno ze svých dětí.

- Aktivní počet hráčů Call of Duty: Modern Warfare v březnu z měsíce na měsíc vzrostl o 159 procent, podle SuperData dosáhla hra na 62,7 milionu hráčů. Z velké části za to vděčí bezplatné battle royale akci Call of Duty: Warzone, která oficiálně měla 50 milionů hráčů.

- Důležitá aktualizace Ships of Fortune je dostupná pro všechny piráty Sea of Thieves, kteří se mohou připojit k nové obchodní společnosti Reaper’s Bones a zažít nové dobrodružství.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: