Nejspíše jsou dnes už všichni fanoušci Star Wars: Knights of the Old Republic smířeni s tím, že se pokračování této slavné herní série nikdy nedočkáme. Popravdě jsem s tím byl smířen i já. Mé fanouškovské srdce však znovu nakopla novinka poměrně legitimního webu Cinelinx, jenž přišel s dvěma způsoby, jak by se KotOR mohl vrátit zpět na scénu.

Každý ze způsobů pochází od jiného zdroje. První zdroj tvrdí, že bychom se mohli dočkat pseudo „pokračování“, jež by zkompilovalo aspekty prvního dílu KotOR a druhého dílu Knights of the Old Republic II: Sith Lords. Dostali bychom tedy hned dvojitou dávku nostalgie v moderním kabátku, a navíc se svěžím příběhem. Existuje však i druhá varianta.

Další zdroj naopak říká, že nás nečeká žádné pokračování, ale předělávka prvního dílu, která by zachovala základy KotOR a převedla je do hratelnější podoby. Každý hráč totiž nemusí 16 let staré tituly, a hlavně grafické zpracování spoustu lidí odpuzuje na kultovních hrách, jako je právě Knights of the Old Republic. Remake by nám tedy značně pomohl s návratem do tohoto úžasného světa a možná by mladší z nás donutil vyzkoušet původní dva díly.

Bohužel zde je a vždy byla třetí možnost, která je ze všech nejpravděpodobnější. Možná se prostě návratu KotOR nedočkáme a budeme se s tím muset naučit žít. Na druhou stranu zde i přesto máme občas nějaký záblesk kvalitních Star Wars hry, naposledy Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn.

Co si myslíte vy? Dočkáme se pokračování nebo remaku Star Wars: Knights of the Old Republic?