Po všech těch letech čekání na další Mount & Blade je téměř k neuvěření, že je vydání Mount & Blade II: Bannerlord doslova čtyři dny za rohem. Vlastně moment, oprava - tři dny. Vývojáři z TaleWorlds totiž prostřednictvím tiskové zprávy oznámili, že se vydání Early Access verze posouvá o jeden den dopředu.

V důsledku pandemie koronaviru se museli zaměstnanci vývojářského spolku stáhnout do svých domovů, ale ve své práci mohli pokračovat téměř bezproblémově. A aby těch dobrých zpráv nebylo málo, jakmile hra 30. 3. v poledne vyjde, bude zároveň v menší slevě. 10 % pro všechny a dalších 10 %, pokud vlastníte jakýkoliv předchozí titul ze série ve vybraných obchodech. Celkem si tedy můžete cenu hry snížit o nějakých 200 až 300 Kč z 50€ na 40€.

Pokud jde o samotný obsah, který Early Access verze hry nabídne, i o něm vývojáři zveřejnili informace. Hra samozřejmě bude obsahovat singleplayer, a to jak režim Custom Battle, tak kampaň hry. Kampaň bude o něco více naskriptovaná s konkrétními událostmi na rozdíl od typického sandboxu, přesto po stránce hratelnosti nabídne to, co bychom od typického Mount & Blade čekali.

V případě multiplayeru se můžeme těšit na čtyři herní módy - Skirmish, Captain, Team Deathmatch a Siege.

Zároveň vývojáři znovu připomínají, že se jedná o vydání na Early Access. Očekávat tedy máme bugy, nedodělané prvky, mechaniky, placeholdery a všemožné problémy. V mnoha ohledech by ale mělo jít o hratelnou Mount & Blade hru, v níž si s vlastní postavou budete moci dělat skoro cokoliv, co si zamanete. A my už se nemůžeme dočkat.