Akční RPG Monster Hunter World patří mezi nejlepší hry roku 2018. Původně vyšel jako titul pouze pro konzole Xbox One a PlayStation 4, PC hráči vyšli naprázdno. To se ale změnilo v září minulého roku a hra byla dostupná i počítačovým uživatelům. Ti však nedostali veškerý dostupný obsah, jelikož ve stejnou dobu vyšlo pouze pro konzole kritiky i samotnými hráči vychválené DLC Iceborn. Tento placený přídavek měl na počítače dorazit již 9. 12., vývojáři tohle datum ale nestihli. Tentokrát to však vypadá, že se vydání pro PC konečně dočkáme, a to není zdaleka vše, co si tvůrci pro tohle DLC připravují. 

Capcom vydal kalendář připravovaných aktualizací pro nadcházející 3 měsíce. Tou nejbližší akcí je update s pořadovým číslem 3. Ten můžete začít stahovat na vašich konzolích již dnes a přinese řadu novinek. V první řadě přináší do endgame obsahu dvě nová monstra k lovu. Jedná se o Raging Brachydiose a Furious Rajanga. Obě tato monstra můžete nalézt po dokončení hlavního příběhu Icebornu a po otevření lokace tundry v Guiding Lands. A pokud by vás zajímalo víc o Rajangovi, určitě se podívejte na poměrně vtipné video o tom, jak vznikla cutscéna souboje mezi ním a Kirinem. 

Mimo nové příšery aktualizace přináší také další vylepšení pro základní hratelnost. V první řadě zvyšuje úroveň vašeho Master Rank brnění, můžete tak ještě více vylepšit jeho obranné schopnosti. Přidává také možnost upravovat vzhled některých zbraní. Těch je v současné době jen pár, v příštích měsících se ale máme dočkat vylepšení i těch zbylých. Využít můžete i nový předmět Banishing Ball, který okamžitě přinutí monstra opustit Guiding Lands. Update přidává také nová kouzla, přívěšky a další drobné vylepšení.

Kalendář však ukazuje, že update 3 vyjde také pro PC, a to 9. 4. Znamená to tak, že v tento dubnový termín konečně vyjde DLC Monster Hunter World: Iceborn pro všechny počítačové hráče zároveň se všemi aktualizacemi, které byly přidané do konzolové verze hry. 

Během dubna se pak můžeme těšit na různé herní úpravy a synchronizace. Svět Monster Huntera také navštíví jarní festival a s ním i speciální herní událost. Do hry přibude například nový Master Rank, či vývojáři slibují druhou vlnu upravitelných zbraní, se kterou začínají v dnešní aktualizaci. 

Mnohem zásadnější bude pro Capcom květen, protože Monster Hunter World: Iceborne získá update číslo 4 a přinese s sebou návrat mocného draka Alatreona a všech druhů výzbroje a brnění s ním spojené. Alatreon se poprvé v sérii představil ve hře Monster Hunter 3. Je to silné monstrum, které je známé tím, že vládne dračími, ohnivými, bleskovými a ledovými elementy. Jeho přesné dovednosti a schopnosti si samozřejmě vývojáři nechávají pro sebe, jaké bude tedy jeho chování v Iceborne, se dozvíme až v květnu.