V lednu letošního roku vyšla hra Monster Hunter Rise na PC a přestala být exkluzivitou pro Nintendo Switch. Na konci prvního měsíce roku 2023 se titul dostane na Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4, oznámil Capcom a přidal nový trailer (nahoře).

Datum vydání bylo stanoveno na 20. 1. 2023. Ve stejný den bude titul dostupný také v předplatném Game Pass pro konzole Xbox a PC. Rozšíření Sunbreak na nové platformy dorazí někdy během jara 2023.

Bohužel Capcom neplánuje cross-save a cross-play, takže pokud už jste odehráli desítky, nebo snad stovky hodin, na Switchi, tak vás nejspíš rozlišení 4K, 60 snímků za sekundu a 3D zvuk na PS5 a Xboxu Series X nenalákají, abyste se znovu pustili do lovu. Na PS5 je potvrzeno využití adaptivních spouští ovladače DualSense.

Monster Hunter Rise je nejnovější přírůstek do populární RPG série. V příběhu, zasazeného do nindži inspirované oblasti Kamura Village, objevujete místní bohatou faunu i flóru a bojujete s hrozivými příšerami s cílem stát se nejlepším lovcem.