Aktualizováno: Kultovního modrého ježka čeká nová etapa života. Společnost Sega postupně odhaluje hru Sonic Frontiers zasazenou do otevřeného světa, který můžete volně prozkoumávat.

Po krátkém videu, které bylo nedávno zveřejněno a nabídlo několik zajímavých sestřihů. Ty potvrdily, že Sonic bude opět utíkat jako o život, bojovat s nepřáteli a sbírat zlaté prsteny. Přichází IGN se sedmiminutovými záběry přímo z hraní, které blíže ukazují ostrov Starfall s lesy, vodopády, pouští a dalšími místy.

Nejvýraznějším odklonem od předchozích her se Sonicem je nová mechanika, díky níž může Sonic obklopit objekty světelnou stopou a interagovat s nimi. V záběrech ji používá k zhasnutí několika pochodní a vyřešení hádanky.

Tvůrci jsou přesvědčeni, že Sonic Frontiers zaujme dlouholeté fanoušky série a milovníky žánru. Během června se má hra ještě přihlásit o pozornost a navnadit nás na vydání. To je stanoveno na konec letošního roku pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Switch.

Pokud se nemůžete ježka dočkat, tak 23. 6. vyjde Sonic Origins pro PS5, Xbox Series X/S, Switch, PC, PS4 a Xbox One. Zahrne kolekci Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic the Hedgehog 3, Sonic & Knuckles a Sonic CD.