Některé komunitní modifikace stojí vážně za to. Jednou z nich je i komplexní Fallout 2287: Nuclear Winter. Tenhle mod mění Fallout 4 na mrazivý survival. Známou mapu pokryje sníh, teploty výrazně klesnou, objeví se mlha i sněhové vánice. Navíc se musíte starat o správnou tělesnou teplotu své postavy, teple se obléct a často vyhledávat zdroje tepla. V opačném případě můžete nachladnout a onemocnět, což může vést až k úmrtí.

Modder s přezdívkou D1v1ne122 se inspiroval u polského survivalu Frostpunk a kooperativní akce The Division. Největší problém ve Fallout 2287: Nuclear Winter nepředstavuje počasí, které zhoršuje viditelnost, ale teplota vzduchu a rychlost větru. Tyto dva aspekty určují, jak rychle tělo ztrácí teplotu. K tomu se počítá ještě vlhkost oblečení.

Abyste se zahřáli, musíte se vyspat pod přikrývkou a sníst teplé jídlo. Když tělesná teplota klesne pod nebezpečný limit, hrdina prochladne a může umřít. Největším zdrojem tepla je pochopitelně oheň, ale tvůrce modifikace nabádá k improvizaci. Zmiňuje například Molotovův koktejl, který můžete rozbít a zahřát se.

Pokud máte chuť na netradiční Fallout 4, modifikaci Fallout 2287: Nuclear Winter si můžete zdarma stáhnout zde.