Brzy to bude již rok od odhalení mobilní hry The Witcher: Monster Slayer, na níž pracuje studio Spokko spadající do rodiny CD Projektu. Nějakou dobu byl tento free-to-play titul, jenž chvílemi nápadně připomíná kdysi extrémně populární Pokémon Go, k dispozici ve fázi testování, potažmo tzv. soft-launche, tedy jakéhosi předběžného přístupu. Ten byl formálně završen před několika dny, přičemž hráči, kteří se přihlásili o přístup ke hře, ji mohou nadále hrát.

Když tvůrci na sociálních sítích poděkovali všem, kteří se soft-launche zúčastnili, zároveň zmínili, že pro nás brzy budou mít něco speciálního. Někteří proto předpokládali, že nejspíš dojde na oficiální vydání v rámci akce WitcherCon, jež se uskuteční příští týden. Nově se ukázalo, že formální start nového mobilního Zaklínače je skutečně za rohem, ale přeci jen ještě není tak blízko.

Přečtěte si také: Nový Zaklínač je mobilní hrou ve stylu Pokémon Go

The Witcher: Monster Slayer bude oficiálně a naplno k dispozici každému zájemci s mobilním zařízením se systémem Android nebo iOS od 21. července/júla 2021. Oznámení finálního data vydání doprovází krátký trailer, který naznačuje, o čem Monster Slayer jakožto na lokacích založené RPG v augmentované realitě je.

Hlavní náplní je chytání příšer ze světa Zaklínače, které se skrývají v našem reálném světě, a tak je uvidíte jen prostřednictvím displeje mobilního telefonu. Příšery se však nezlikvidují samy od sebe, tudíž se můžete těšit i na stopování a souboje s využitím denní doby, počasí nebo vašich zaklínačských znalostí. A jelikož se jedná o Zaklínače, nesmí chybět ani různé příběhové úkoly.

The Witcher: Monster Slayer vychází 21. 7. 2021 ve verzi pro iOS a Android. Na Androidu se již můžete předběžně registrovat, načež obdržíte ve hře speciální ocelový meč.