Společnost Blizzard potvrdila, že připravované Diablo Immortal bude pro mobily a tablety zdarma. Každý si budete moci hru stáhnout do svého zařízení s operačním systémem Android nebo iOS a užít si hack and slash dobrodružství.

Podle Blizzardu se hráči nemají bát, že by museli platit za obsah. Celý příběh a všechny třídy budou zdarma. Platby se budou týkat pouze kosmetických doplňků, případně dodatečného obsahu.

Kromě toho vývojáři oznámili spuštění testu alfa verze. Do testování se mělo zapojit přes tisíc australských hráčů. V příštích několika dnech se má alfa rozšířit po celém světě a nabrat další hráče. Zájemci se mohou předregistrovat na oficiálních stránce mobilního Diabla a v Google Play.

Při testu bude k dispozici vybraný obsah a čtyři třídy z celkových šesti, tedy Barbarian, Monk, Demon Hunter a Wizard. Chybí Crusader a Necromancer. Zkušenosti se zastaví na úrovní 45.

S tím souvisí minimální systémové požadavky:

ANDROID

  • CPU: Snapdragon 710 / Hisilicon Kirin 810 nebo lepší
  • GPU: Adreno 616 / ARM Mali-G52 nebo lepší
  • Operační mapěť: 2 GB RAM nebo více
  • Verze: Android OS 5.0 (Lollipop) nebo novější

IOS

  • iPhone 8 nebo lepší
  • Operační systém: iOS 12 nebo novější

Co se příběhu týče, tak vše se odehrává mezi druhým a třetím Diablem. Hráči začnou ve Worthamu a čekají je boje s nejrůznějšími nepřáteli, prolézání dungeonů a mnoho dalšího.

Diablo Immortal bylo oznámeno v roce 2018. Fanoušci série mobilní titul dost kritizují a raději by, aby Blizzard upřednostnil nové plnohodnotné dobrodružství pro počítače a konzole, které bude pokračovat v hlavním příběhu. Na něm se také pracuje.