Superhrdinové od Marvelu dostávají ve videoherním světě stále více prostoru. Po titulech Marvel's Spider-Man, Marvel's Iron Man VR, Marvel's Avengers, Marvel's Spider-Man: Miles Morales a Marvel's Guardians of the Galaxy se můžeme těšit nejen na dříve oznámené Marvel's Midnight Suns, Marvel's Spider-Man 2, Marvel's Wolverine a tajemnou singleplayerovou hru od Amy Hennig (bývalá scénáristka série Uncharted), ale nově také na masivně multiplayerové RPG.

Na tomhle projektu pracuje Dimensional Ink Studios, které je podepsáno za DC Universe Online. Potvrdil to sám Ji Ham, generální ředitel švédského holdingu Enad Global 7. Ten popsal MMORPG využívající licenci Marvelu jako největší a nejzajímavější titul, který připravují.

Ještě se ale příliš neradujte, vypadá to, že hra je v počáteční fázi vývoje. Podle Hama nevyjde v dohledné době. Fanoušci se alespoň mohou těšit na největší rozšířeno pro DC Unverse Online, na nějž dojde v roce 2023. Tím pádem můžeme počítat s tím, že MMORPG Marvelu spatří světlo světa nejdříve v roce 2024.

První náznaky existence tohoto projektu se objevily již v roce 2020. Ještě před uvedením PS5 a Xboxu Series X/S generální ředitel Dimensional Ink Studios prozradil, že pracují na prototypu MMORPG titulu ze světa Marvelu, jenž využívá výhod hardwaru nové generace konzolí.

Zajímavá je ještě jedna věc. Nemuselo by jít o jedinou AAA online hru se superhrdiny Marvelu. Začátkem tohoto roku se proslýchalo, že PlayStation chystá neoznámený multiplayerový titul s licencí Marvelu. Tak uvidíme, co budoucnost přinese.