Od roku 1997 je baseballová hra s licencí MLB, nejvyšší a plně profesionální baseballové ligy v Severní Americe, spojována exkluzivně se značkou PlayStationu a studiem SIE San Diego. Od roku 2021 tomu ale bude konec a MLB The Show se objeví na dalších platformách a dostane se k většímu počtu hráčů.

Zástupci Sony, Major League Baseball, Major League Baseball Players Association a San Diego Studio oznámili prodloužení smlouvy a možnost nadále pracovat na MLB The Show. Avšak dochází k jedné zásadní změně. V tiskové zprávě od MLB je uvedeno, že se baseballová značka začne objevovat na jiných platformách za dva roky.

„Kromě historického rozšíření dlouhodobého partnerství se MLB The Show vůbec poprvé dostane v roce 2021 na další konzolové platformy mimo PlayStation. Podrobnosti budou oznámeny později,“ stojí v oficiálním prohlášením od MLB.

Po mnoho let je MLB The Show jediným simulátorem baseballu na trhu. Není tak divu, že od Microsoftu a Nintenda přicházejí nadšené reakce na toto oznámení. Jejich hráči se totiž museli spoléhat pouze na různé arkádové verze baseballu, ale simulátor na své platformě nenašli. Jen pro zajímavost, poslední plnohodnotná baseballová hra vyšla na Xbox v roce 2013 v podobě MLB 2K13.

MLB The Show 20 je naplánováno na březen/marec 2020 výhradně pro PS4. Další díl už by ale měl být dostupný na dalších platformách. Podle dostupných zpráv se zdá, že mezi nimi bude Xbox a Nintendo. Uvidíme, zda se dostane i na počítač. Bylo by to skvělé.

Současně je to zajímavá zpráva. MLB The Show může být vůbec první hrou od Sony, která bude dostupná na konkurenční platformě.