Minulý týden jsme se v rámci The Game Awards 2020 seznámili s kooperativní akcí Back 4 Blood, kterou připravují autoři zombie série Left 4 Dead z Turtle Rock Studios. První pohled na hru doprovázel gameplay trailer. Ten je dnes rozšířen o čtyřminutovou ukázku sloužící jako úvod do uzavřené alfa verze.

Back 4 Blood začnou vybraní hráči na PC testovat od 17. do 21. 12. letošního roku. Zájemci se mohou zaregistrovat na oficiálních stránkách. Plná verze vyjde 22. 6. 2021 na PC (přes Steam a Epic Games Store), PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Jak se sami můžete přesvědčit, Back 4 Blood se dost podobná Left 4 Dead, což fanoušci této série jistě ocení, když na třetí díl čekají roky, ovšem Valve neumí počítat do tří. Doufejme, že se Back 4 Blood povede lépe než Evolve. Nová značka od Turtle Rock Studios se moc nevyvedla a byla rychle pohřbena.

V Back 4 Blood budou až čtyři hráči čelit řadě misí, během nichž budou bojovat s různými bestiemi. Vše se odehraje ve zdevastovaném světě, jehož obyvatele zdecimoval smrtící parazit. Téměř celé lidstvo vymřelo nebo je nakaženo.