Na konferenci "Xbox E3 2017 Media Briefing" Microsoft představil několik her, ale kostičkáře tam zaujaly především změny, které se týkají Minecraftu. Byly představeny opravdu velké změny především v konzolových a mobilních verzích, pro Javu moc novinek představeno nebylo. Na co se tedy můžeme těšit?

Mezi nejzajímavější novinky rozhodné patří meziplatformní multiplayer mezi novými platformami, vyjma klasické počítačové verze. S tím je taky spojené přejmenování verzí - "Pocket Edition", "Playstation 4 Edition", "Xbox One Edition", "Nintendo Switch Edition" a "Windows 10 Edition" se nyní budou jmenovat jednoduše "Minecraft". Klasická verze Minecraftu se nyní bude jmenovat "Minecraft Java Edition", aby byla odlišená.

Další velkou novinkou je velké vylepšení grafiky. Nejen to, že Minecraft nyní poběží ve 4K, ale i s podporou shaderů, minimálně na Xbox One X. To je docela velká novinka, vzhledem k tomu, že za špatnou grafiku je Minecraft velice často odsuzovaný. Zda bude na výběr více druhů shaderů či na jaké platformy shadery dorazí je zatím ve hvězdách, nicméně jsem velice zvědavý, jak to vlastně dopadne. :)

Co si myslíte o změnách v Minecraftu? Myslíte si, že Windows 10 Edition je budoucnost počítačového Minecraftu? Napište nám Váš názor do komentářů!