Už brzo přijde na scénu nový Minecraft Live! Než ten čas ale nadejde, pojďme si představit několik málo novinek o jiném titulu, které má Mojang na svědomí. Nejedná se o nic menšího než o Minecraft Legends. Nedávné deníčky, rozhovory a videa totiž odhalila, jak bude hra vypadat a na co vše nového se můžeme těšit. A nejedná se jen o méně kostrbatou animaci.

Předně je důležité zmínit, že se nebude jednat o otevřený survival svět. Nová hra bude akční strategie, kterou vyvíjí Blackbird Interactive ve spolupráci s Mojangem. A o co v ní půjde? Celý Overworld je v ohrožení, jelikož na něj útočí nebezpečná hrozba v podobě piglinů.

Nedávné video ukázalo, že celý svět nebude jen to, co najdeme v klasickém Minecraftu. Co ale většině zarytým hráčům asi nebude dávat smysl, všechna nepřátelská monstra tady nebudou úplně nepřátelská. Díky přicházející hrozbě můžete naverbovat vlastní armádu, která bude bojovat bok po boku s vámi.

Ale to stále není všechno. Vývojáři se v novém videu podělili o několik roztomilých golemů, kteří půjdou do boje s vámi a rozhodně je toužíte mít ve svém týmu.

Plank Golem je jednotka, která útočí z dálky a je z něj dokonalá odstřelovací věž. Cobblestone Golem je malá a pomalá jednotka, zatímco Grindstone Golem odšoupává nepřátele dál od vás a vytváří potřebné místo. Největším pomocníkem bude Mossy Golem, jenž se chová jako podpora a uzdravuje ostatní spolubojovníky i vás. Zda nové potvůrky pro obranu využijete, bude záležet pouze na vás. Nic vám ale nebrání v tom využít jako hlavní lučištnický oddíl stádo kostlivců.

Proč bude potřeba tolik jednotek, je jasné hned potom, co zjistíte, že piglini mají své šiky daleko lépe organizované. Grunterové a Runtové mají obrovské zbraně, jež jsou větší, než jsou oni sami a jediná rána bude pekelně bolet. Flail Pig, Portal Gueard a Bruisera rozhodně nepřehlídnete, jelikož se jedná o poměrně dost velké jednotky.

Buďte tedy připraveni na výzvu, která přijde už příští rok na Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC a Nintendo Switch. Hra bude také v den vydání dostupná v předplatných Xbox Game Pass a PC Game Pass.