Letošní ročník Minecraft Live věnoval poměrně dost času nově vznikající hře Minecraft: Legends. Vývojáři se rozhodně nedrželi nijak zkrátka a odhalili doopravdy velké množství ze hry samotné. Krom nového traileru a představení hry ve filmovém záběru jsme mohli vidět i ukázku ze samotného hraní. Ačkoli se rozhodně nepředvedlo vše, co hra nabízí, určitý obrázek o stylu souboje, hratelnosti a vlastně i cíli celého Overworldu si můžeme udělat už teď.

Minecraft Legends je nová akční strategie, která se odehrává ve světě Minecraftu, ale má svá pravidla. Kromě mnoha nových zvířátek, jako je třeba jezevec, zde narazíte na již známé potvůrky. Zombíky, creepry i kostlivce. To vše tady najdete, ale je tu jedna zvláštnost. Vše, co byste si mysleli, že bude nepřátelské, bude vaším spojencem. Na Overworld míří hrozba v podobě Piglinů z pekla a rozhodně neplánují nechat vaši nově navštívenou zem jen tak na pokoji. Přesně proto se musíte všichni spojit a zastavit zlo.

Povídání během Minecraft Live přineslo své ovoce. Dozvěděli jsme se, že spousta nových mobů, která ve hře je, zůstane legendami a do Minecraftu se tedy nepodívají. Nicméně vy, jakožto hlavní hrdina, se hned v úvodu potkáte s vašimi průvodci zvanými Host, kteří shromažďují veškeré vědění, které už hráči z původní hry byli schopni nastřádat. Těmi jsou jmenovitě: Foresight, Action a Knowledge. Ti vás budou doprovázet na cestě k záchraně světa. Zároveň vás naučí používat Flame of Creation pro stavbu struktur, Banner of Courage pro udílení rozkazů vašim spolubojovníkům a magický Lute, který svolá potvůrky allay, aby rozebraly věci kolem vás a sbíraly suroviny pro stavbu.

Samozřejmostí bude hraní pro více hráčů, díky tomu se po světě nebude prohánět sami, ale v doprovodu přátel. Díky ukázce ze hry také víme, že důležitá bude síla přátelství. Všichni obyvatelé Overworldu tu jsou pro vás a vy se tedy můžete nejen spřátelit se všemi zvířátky, ale také vytvořit spawnovací kámen, který vám umožní přivolat i ty nejděsivější potvory pro boj s Pigliny. Konkrétně s uskupením Horde of the Spore, unikátní skupinou Piglinů, která má speciální schopnosti, dovednosti a design.

Celý svět zpříjemňuje krásná příroda, ale biomy samotné tu plní více funkcí. Najdeme tady dokonce i speciální bleskotrávu, kterou když vaši osedlaní tvorové proběhnou, jsou rázem rychlejší. Jízda na šavlozubém tygrovi tak může být pěkným hopsavým zážitkem.

Útoky na základnu Piglinů budou kombinací strategie a kooperace nejen mezi hráči, ale správného využití vašich jednotek. Vy jste hlavou celé akce, a to vy udílíte rozkazy, který oddíl zaútočí, na kterou část pevnosti. Nebo jestli využijete vaši družinu, nebo ukradnete jednotky vašemu spoluhráči.

Více detailů Mojang odhalí během následujících týdnů. Zároveň upřesní přesnou podobu multiplayeru a jak nakonec bude fungovat. Samotné datum vydání není zcela jasné, ale je slíbeno, že se hry dočkáme na jaře příštího roku. Po samotném vypuštění do světa práce vývojářů nekončí. Chtějí hru udržovat aktuální a přidávat mnoho nového obsahu, aby měli hráči důvod se do Minecraft Legends vracet.