Už pár měsíců počítáme s tím, že během dubna/apríla společnost Bethesda zahájí operaci, která bude mít za následek ukončení provozu Bethesda.net Launcheru a přesun obsahu knihovny hráčů na Steam. Až v posledních dnech jsme se ale dozvěděli, že tato migrace bude oficiálně zahájena 27. dubna/apríla 2022.

V ten den Bethesda uvolní speciální nástroj, díky němuž by měl být přesun vašich her z Bethesda.net Launcheru na Steam proveden během několika minut. Pokud tedy nedojde k nadměrné zátěži. Od 11. května/mája pak již nebude možné přes Bethesda.net Launcher cokoliv hrát, ačkoliv do samotného klienta byste se měli být schopni přihlásit i nadále, a to pro případ, že budete chtít provést migraci později.

Hráči Falloutu 76 kupříkladu už od 27. 4. nebudou moci při hraní s využitím launcheru Bethesdy kupovat Atomy za skutečné peníze nebo obnovovat předplatné Fallout 1st. Naopak se mohou těšit na určité odměny, pokud migraci na Steam provedou co nejdříve. Jestliže tedy vlastníte Fallout 76 ve verzi pro Bethesda.net Launcher a svou knihovnu přesunete na Steam mezi 27. 4. a 11. 5., získáte zdarma 10 úrovní v nadcházející deváté sezóně, jakmile začne během června/júna.

Je možné, že Fallout 76 už v knihovně na Steamu máte, a to zásluhou promo akce z doby vydání expanze Wastelanders a spárování vašeho účtu Bethesdy se Steamem. Pokud ho ale nemáte, připravte se na nutnost znovu stáhnout celou hru a odemknout většinu achievementů se zcela novou postavou. Podobné nevýhody, tedy nutnost opětovného stažení a uzamčení většiny achievementů, lze i při zachování uložených pozic očekávat také u ostatních novějších titulů, kterých se může migrace dotknout. Patří mezi ně zejména DOOM Eternal, DOOM 64, Wolfenstein: Youngblood a RAGE 2.