Jedna z prvních her, které byly na letošním Gamescomu oznámeny, je projekt Marvel's Midnight Suns od tvůrců z Firaxis, kteří stojí za novodobými díly série XCOM. O této hře se mluvilo už delší dobu, ale konečně jsme se dočkali oznamovacího traileru. Na gameplay záběry si však budeme muset ještě chvíli počkat, naštěstí jen chvíli, protože bychom se jich měli dočkat už 1. září/septembra.

O hře samotné toho také zatím moc nevíme, ale například z rozhovoru Polygonu vedený s hlavním designérem Jakem Solomonem lze vyčíst hned několik věcí. Těšit se máme na třináct hratelných superhrdinů, mezi které má patřit Iron Man, Captain America, Captain Marvel, Doctor Strange, Blade, Nico Minoru, Magik, Wolverine a Ghost Rider (Robbie Reyes). Zároveň se také vžijeme do role „Hunter“ – naší vlastní, plně upravitelné postavy, která bude moci ovládat různé schopnosti. Těch má být přes 40, ať už těch ryze superhrdinských, nebo temných.

Samotné mise budou probíhat na bázi tahových soubojů a pohybu. Mimo mise bychom se pak měli dostat do The Abbey, naší základny, kterou budeme procházet z pohledu třetí osoby a v níž se můžeme socializovat s našimi superhrdiny.

Po stránce příběhu se v roli Hunter budeme snažit zastavit Lilith a její poskoky před zničením světa, zatímco se ona snaží navrátit k životu jejího pána Chthona. Což na první pohled nezní moc záživně ani unikátně, ale třeba ještě Midnight Suns překvapí. A to buď během odhalení hratelnosti již zmíněného 1. září/septembra, nebo při vydání během března/marce 2022 na PC (přes Steam i Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.