Internet vybouchl a znovu za to může Grand Theft Auto 6. V září letošního roku se o pozdvižení postaral hacker, který zveřejnil záběry z rané vývojové verze. Teď Microsoft, který v oficiálních dokumentech uvedl rok vydání této očekávané gangsterské akce. Na něj netrpělivě čekají fanoušci po celém světě.

„Očekávané Grand Theft Auto 6 by mělo vyjít v roce 2024,“ napsal Microsoft v dokumentu pro britský Úřad hospodářské soutěže a trhy (CMA).

Raději se ale uklidníme. Zpočátku to může vypadat, že americká společnost prokecla datum vydání nejočekávanější hry, ale je tomu trošku jinak.

Ve skutečnosti se Microsoft odvolává na článek serveru TechRadar, který využil zprávu agentury Bloomberg z léta letošního roku. Vše je tedy postaveno na informacích od současných a bývalých zaměstnanců Rockstaru. Podle nich je vydání GTA 6 vzdáleno minimálně dva roky, proto nevyjde dříve než v roce 2024.

Existuje více náznaků, že si Grand Theft Auto 6 zahrajeme v roce 2024, případně v roce 2025. Ale určitě by se úryvek ze zprávy Microsoftu pro CMA, kde společnost srovnala postavení Activisionu Blizzard s konkurencí, včetně Take-Two Interactive, neměl brát jako potvrzení data.

Samozřejmě Microsoft jako vlastník významné platformy může mít interní informace o plánech Rockstaru, ale zatím k oficiálnímu potvrzení nedošlo. Třeba se dočkáme v prosinci na The Game Awards 2022.