Microsoft zastavil propagační akci, kdy noví členové mohli vyzkoušet Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass na měsíc za 25,90 Kč (1 euro). Tahle možnost byla z nabídky odstraněna během víkendu.

Kari Perez, vedoucí globální komunikace Xboxu, potvrdila ukončení nabídky pro server The Verge s tím, že vyhodnocují různé marketingové akce pro nové členy.

Game Passu za 25,90 Kč na měsíc umožnil novým hráčům vyzkoušet si službu a hry v ní. Objevovali se ale vykukové, kteří si zakládali nové účty a čerpali tyto výhody dlouhodobě.

V současné době nevíme, jaká bude od Microsoftu náhrada. Aktuálně je v nabídce akorát Ultimate za 339 Kč (12,99 €), Game Pass pro konzole za 259 Kč (9,99 €) a Game Pass pro PC za 259 Kč (9,99 €).

Připomeňme, že společnost na vybraných trzích testuje tarif Friends & Family. Ten umožňuje sdílet Xbox Game Pass Ultimate až se čtyřmi dalšími přáteli nebo členy rodiny. Jeho cena je stanovena na 22 eur a je dostupný v Irsku, Kolumbii, na Novém Zélandu, Jihoafrické republice, Chile, Maďarsku, Izraeli a Švédsku.