Během životního cyklu konzolí je zcela běžné, že dochází k vylepšení různých komponentů. V případě Sony byla naposledy zaznamenána nová verze ovladače DualSense, která je odolnější. Na druhé straně to má být pro změnu vylepšený čip uvnitř Xboxu Series X.

Podle novináře Brada Samse od nového čipu nemáme čekat vyšší výkon. Místo toho má být čip menší, úspornější a mohl by vést ke snížení výrobních nákladů.

Otázkou je, zda zmenšení čipu bude znamenat slim verzi konzole. Nacházíme se teprve na začátku životního cyklu současné generace. Letos v listopadu to budou dva roky. Pro srovnání, Xbox 360 Slim dorazil na trh pět let po vydání původní konzole a Xbox One S přišel tři roky po uvedení Xboxu One.

Vzhledem na nedostatek kusů a související problémy ve výrobě je pravděpodobné, že revize čipu bude interní záležitostí a změnu poznáme pouze z výrobního čísla. Stejné je to ostatně u PlayStationu 5, kde revidovaný model má menší, lehčí a méně hlučný chladič, ale vzhled konzole zůstal nezměněn.

Hodí se zmínit ještě jednu věc. Loni Microsoft potvrdil, že chystá nový hardware pro Xbox, přičemž klíčovým plánem společnosti je cloud a Game Pass. Proto se očekává už dříve zmiňované zařízení, které by sloužilo k připojení k TV a internetu pro streamování her v rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate.