Nebyl to apríl. 1. 4. letošního roku jste si u nás mohli přečíst, že Microsoft v letošním roce údajně spustí rodinné členství pro Xbox Game Pass. Po měsících klidu americká společnost zahájila testování pro vybrané členy programu Insider Preview v Kolumbii a Irsku.

Rodinné členství je dostupné pouze po dražší verzi Ultimate a umožňuje ho sdílet až se čtyřmi osobami, které mohou využívat všech výhod známého a oblíbeného předplatného, včetně bohatého katalogu plných her pro konzole Xbox, PC a cloud, exkluzivních slev, EA Play a Xbox Live Gold.

Microsoft uvádí jeden příklad ohledně ceny. Jeden měsíc tarifu Ultimate se rovná 18 dnům rodinného členství. U nás Ultimate stojí 339 Kč měsíčně. Pokud si uživatel rodinné členství aktivuje, tak jeho zrušení je možné až po vypršení předplatného.

Podobné rodinné předplatné nabízí také Nintendo Switch Online, Netflix nebo Spotify.

Během první poloviny srpna bude Game Pass rozšířen o Ghost Recon Wildlands, Turbo Golf Racing, Two Point Campus nebo Cooking Simulator, zatímco v červenci to byla například hackerská akce Watch Dogs 2, závody MotoGP 22, logické dobrodružství Inside nebo novinka v podobě interaktivního drama As Dusk Falls s českými titulky.