Morgan Brown z Microsoftu představil několik zajímavých novinek, kterými bude obohacena služba Xbox Cloud Gaming, která je součástí předplatného Xbox Game Pass Ultimate.

V současné době je možné hrát všechny tituly v Xbox Game Passu pomocí Xbox ovladače na PC. V rámci cloudu některé hry podporují dotykové ovládání na chytrých telefonech a tabletech. V blízké budoucnosti má být na počítačích přes cloud podporovaná také klávesnice a myš.

„Xbox podporuje klávesnici a myš již několik let a pracujeme na tom, abychom ji přidali do streamování pro uživatele PC,“ vysvětlil Morgan Brown z Microsoftu v prezentaci pro vývojáře. „Ale už teď ji můžete začít přidávat do svých her,“ dodal s tím, že nyní to ocení majitelé konzolí Xbox s klávesnicí a myší.

Kromě podpory klávesnice a myši hovořil zaměstnance Microsoftu o funkci Direct Capture, která má snížit latenci. Nová technika má ale svá omezení, podporu maximálně rozlišení 1440p, neumožňuje dynamické rozlišení a HDR. První omezení v současné době nevadí, když Xbox Cloud Gaming podporuje maximální rozlišení 720p na mobilních zařízeních a 1080p na počítačích a prostřednictvím prohlížeče.