Phil Spencer, vedoucí herní divize Microsoftu, už dříve prohlašoval, že jim nesejde na tom, kolik se prodá kusů konzole Xbox Series X/S. S touto informací jde ruku v ruce zjištění, že americká společnost nebude zveřejňovat prodeje nové generace Xboxu. Bude to tedy stejné jako v případě Xboxu One, kdy jsme oficiální čísla slyšeli naposled na konci roku 2014. Od té doby je ticho a pouze analytici odhadují, jak na tom vlastně Xbox One je.

„Jsem si vědom toho, že to vypadá manipulativně, a za to se omlouvám, ale nechci, aby se můj tým soustředil na prodeje konzolí. Primárním výsledkem veškeré naší práce je to, kolik hráčů vidíme a kolik hodin hrají. Není to o počtu prodaných kusů,“ prohlásil Spencer pro The Guardian s tím, že vydávají hry také na PC, což znamená, že ne každý si musí koupit Xbox Series X.

Přečtěte si také: Co si zahrát za hry na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S?

Microsoft má nadále v plánu veřejně prezentovat počet hráčů, který si zahrál jejich hry, stejně tak ty, kteří se zapojili do Xbox Live. To se nezmění ani v případě, že by Xbox Series X/S výrazně převyšoval prodeje PlayStationu 5 od Sony.

HRY V DEN VYDÁNÍ NEOVLIVNÍ PRODEJE XBOXU SERIES X/S

Ještě před uvedením Xboxu Series X/S se Phil Spencer rozpovídal o hrách s premiérou nové konzole. V rozhovoru se Shacknews se nechal slyšet, že v současné době pro novou generaci Xboxu nejsou nejdůležitější hry, ale výroba samotného zařízení. I přes absenci nových first-party her je Xbox Series X/S vyprodaný. Tudíž by vyšší poptávka byla stejně k ničemu. Spencer tak nevidí rozdíl v tom, zda s konzolí vyjde Halo Infinite nebo ne.

Spencer se soustředí na příští rok, nejen na jeho začátek, ale také průběh a další vánoční sezónu. Během roku 2021 by měl Microsoft zajistit dostatek konzolí, aby všichni, co budou Xboxu Series X/S chtít, si ho mohli koupit.

Také jsme se dozvěděli, že divize Xbox Game Studios chystá několik AAA her, které Microsoft dosud neoznámil. Jedním takovým titulem má být i vzrušující AAA projekt zasazen do otevřeného světa.