Jednou ze zajímavých funkcí konzolí Xbox Series X/S je Quick Resume, umožňuje uživatelům během několika sekund přejít mezi posledními odehranými hrami a pokračovat ve hře přesně tam, kde skončili. Jak se teď ukazuje, Microsoft může v budoucnu tuhle šikovnou věcičku přinést i hráčům na počítačích.

Roanne Sones, vedoucí oddělení Xboxu, během akce k uvedení handheldu Asus ROG Ally prozradila, že je toto nové zařízení s Windows 11 nutí přemýšlet jinak o zážitcích z hraní na počítačích se systémem Windows.

Kromě rychlého přepínání mezi hrami by Sones chtěla také funkci, jež by umožnila spustit hru na počítači a potom okamžitě pokračovat na ROG Ally tam, kde jste skončili. Tohle by mohlo být dostupné až bude jednoho dne spuštěn handheldový režim Windows, s nímž Microsoft experimentuje.

Za pravdu jí dávají první recenze Asus ROG Ally. Novináři si stěžují na špatnou optimalizaci operačního systému a absenci rychlého obnovení hry. Tak uvidíme, třeba jednoho dne bude Windows o Quick Resume obohacen. Chtěli byste takovou funkci?