Zimní počasí nenabízí jen promrzlé kosti a mokro v botách, ale také dechberoucí přírodu a překrásnou zasněženou krajinu. O tom ví své i vývojáři nového dílu série Microsoft Flight Simulator a právě sníh je hlavním hrdinou nového videa z této hry.

Ačkoliv Microsoft Flight Simulator nepatří mezi nejočekávanější hry letošního roku, naši pozornost si určitě zaslouží. Nejedná se totiž pouze o titul pro fanoušky hardcore simulátorů, ale také pro všechny grafické fajnšmekry. Francouzští vývojáři z Asobo Studio, kteří mimochodem stojí za loňským hitem A Plague Tale: Innocence, nás velice ochotně zásobují videoukázkami z jejich připravované hry a my se jen nestačíme divit, jak nádherně to všechno vypadá. Nejinak tomu je i v nové, zimně laděné ukázce.

Letecký simulátor od společnosti Microsoft se k nám vrací po dlouhých čtrnácti letech, a to s opravdu vysokými ambicemi. Pojďme si tak zopakovat vše, co o této hře již víme. Pokud patříte mezi fanoušky oficiálních licencí, tento comeback vás jistě potěší. Již teď s jistotou víme že budeme moci usednout do kokpitu některého z letadel patřící společnostem jako jsou Airbus, The Boeing Company, CubCrafters, Daher, Diamond Aircraft Industries, ICON Aircraft, Robin Aircraft či Textron Aviation.

Hra sbírá obrovské množství dat (a to v hodnotách petabytů) z Bing Maps, aby následně umělá inteligence Azure AI, patřící taktéž Microsoftu, za pomocí fotogrammetrie vytvořila fotorealistický model Země. Kromě samotných tvarů však tato umělá inteligence bude získávat a následně do hry implementovat informace o počasí. Ve výsledku se budete moci proletět kdekoliv na planetě, a to v reálném čase. Pokud tak někde na světě bude zuřit bouře, ve stejný čas na stejném místě bude bouře i ve hře. Microsoft Flight Simulator tak zároveň funguje jako demo této moderní AI technologii a bude opravdu zajímavé sledovat, jak si výsledný produkt povede.

Vývojáři také prozradili, že podpora ray tracingu již ve hře je, a proto se jejich současné priority přesunují ke tvorbě VR zážitku pro zařízení na PC. Simulátoru letecké dopravy bychom se měli dočkat i na konzole Xbox. Neočekáváme však, že vyjde současně s verzí pro PC, a tak si na něj budou muset konzoloví hráči počkat o něco déle. No a pokud jste dočetli až sem, tak si určitě zasloužíte odměnu. Nedávno NVIDIA GeForce na svém twitterovém účtu sdílela další krátké video z Microsoft Flight Simulatoru a není snad ani potřeba dodávat, že vypadá úchvatně.