Každým dnem může na Xbox Series X|S vyjít Microsoft Flight Simulator. Letecký simulátor je nyní možné předběžně stáhnout do nové generace konzolí. Hra je součástí předplatného Xbox Game Pass.

Microsoft vydání na konzole ještě nespecifikoval. Už v dubnu ale získala Xbox One verze věkové doporučení od evropské ratingové komise a později se na internet dostaly informace, že francouzské studio Asobo připravuje vydání pro Xbox Series X|S na léto letošního roku.

Xbox Series X|S verze byla oficiálně oznámena před rokem. Dá se očekávat, že k potvrzení ze strany Microsoftu dojde v neděli 13. 6. večer na Xbox + Bethesda Game Showcase. Konferenci budeme vysílat živě s českým komentářem od 18:50. Nedivil bych se, kdyby v ten den hra vyšla.

Otázkou zůstává, jak to bude s verzí pro Xbox One. Letecký simulátor je velmi náročný na počítače. V posledních týdnech vývojáři zapracovali na optimalizaci hry a snížili počáteční velikost z více než 170 GB na „pouhých“ 83 GB. Předpokládá se, že Xbox One verze využije xCloud.

Přečtěte si také: Na Xboxu One a Xboxu Series X/S si vyzkoušíte přes 40 demoverzí

„Vzlétněte do nebes a poznejte kouzlo létání v nové generaci leteckého simulátoru Microsoft Flight Simulator. Svět máte na dosah ruky,“ láká Microsoft na svůj titul. „Cestujte úžasně detailním světem s více než 37 tisíci letišť, 2 miliony měst, 1,5 miliardy budov, skutečnými horami, silnicemi, stromy, řekami, zvířaty, dopravou atd. Zdokonalujte své dovednosti pilota v různých strojích, od lehkých jednomístných letounů až po velká komerční letadla, v simulaci, která se vašim schopnostem přizpůsobí pomocí interaktivní asistence se zvýrazněním přístrojů kontrolními seznamy. Létejte ve dne i v noci ve světě, kde se rychlost a směr větru, teplota, vlhkost, déšť i světlo mění dynamicky v reálném čase.“

Microsoft Flight Simulator vyšel 18. 8. 2020 na PC s Windows 10.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky