Microsoft Flight Simulator má ambice posunout herní simulátory na zcela novou úroveň. Láká nás nejen realistickou grafikou, mapu živě přenášenou přímo z reálných internetových map, realistické počasí, využíváním dat ze skutečného leteckého provozu, ale také rozsáhlou paletou letounů od nejmenších soukromých letadel po největší dopravní kolosy. A jak je to už u podobných her zvykem, co nedodá samotný vývojář, přinese herní komunita. Vývojáři chtějí být na takovou situaci připraveni a dle twitterového účtu @h0x0d, který přinesl již řadu přesných informací ze zákulisí Microsoftu, si americká herní společnost pro letecký simulátor připravila letecký obchod.

Víme, že sadu pro tvorbu obsahu pro Microsoft Flight Simulator již dostali někteří známí tvůrci letounů z předchozích dílů. Je tak jasné, že uživatelské výtvory budou k dispozici ihned při vydání hry, stejně jako podpora moddingu a veškeré nástroje k němu potřebné. Jak však řekl Jorg Neumann, vedoucí celého projektu, přetahování souborů do složek je v dnešní době poněkud divné. Pokud si tak budete chtít dopřát některé letadlo vytvořené jiným uživatelem, Microsoft vám nabídne vlastní interní obchod, ve kterém jej získáte jedním kliknutím. 

Ten by se měl příhodně nazývat Flight Marketplace. Obchod zčásti nabídne obsah zcela zdarma, jiné výtvory ale mají být přístupné za tzv. Flight Coins, jež jsou směnitelné za reálné peníze. Takový přístup je hodně podobný jinému kultovnímu hitu, patřícímu Microsoftu. S podobným marketingovým místem přišel totiž i Minecraft a jeho Minecraft Marketplace.

Každopádně fungování obchodu stále nemáme oficiální cestou potvrzené, jak tedy bude skutečně fungovat, se dozvíme později. Oficiálně však již známe datum uzavřeného betatestu pro Microsoft Flight Simulator. Po devíti měsících ve fázi alfa se do další fáze vývoje podívá již 30. 7. Pokud byste se chtěli zúčastnit tohoto testu, můžete vyzkoušet své štěstí, zdarma se přihlásit v Xbox Insideru pro Windows 10 a modlit se, že zrovna vám přijde pozvánka. Ti, kteří již hrají, automaticky dostanou přístup i do dalšího testování. 

Microsoft Flight Simulator má vyjít ještě v tomto roce na PC a Xbox One. Počítat máme i s verzí pro Xbox Series X.

Přečtěte si také: Microsoft Flight Simulator se chlubí realistickým zpracováním mraků a krajiny