Společnost Microsoft na Gamescomu představila nový obsah do leteckého simulátoru, kteří vytváří francouzské studio Asobo. Jde o vůbec první aktualizaci měst.

City Update obsahuje pět zbrusu nových německých měst s fotogrammetrií. Mnohem detailnější a krásnější jsou nově města Hannover, Dortmund, Düsseldorf, Bonn a Kolín nad Rýnem. Hráči dokonce mohou spatřit slavné Koelnmesse, kde se koná veletrh Gamescomu. Aktualizace je dostupná již nyní pro všechny majitele hry. Video nahoře.

U příležitosti vylepšení německých měst vydal Microsoft dnes ještě letoun Junkers F 13, další letadlo ze série lokálních legend. F 13 je jednomotorový dolnokřídlý jednoplošník německého výrobce letadel Junkers, jenž poprvé vzlétl 25. 6. 1919. Letoun F 13 byl jedním z nejinovativnějších letadel raného letectví, neboť byl prvním celokovovým civilním dopravním letadlem na světě, v němž byl použit dural (hliníková slitina), a mohl se pochlubit špičkovými technickými řešeními, zejména v konstrukci křídla. Během třináctileté výroby bylo vyrobeno více než 300 letounů F 13. Dobře stavěný, spolehlivý a stabilní letoun létal po celém světě a několik kusů dokonce až do počátku 50. let.

Junkers F 13 se může pochlubit doletem 870 mil, stoupá rychlostí 470 stop za minutu a jeho provozní strop je 16 700 stop nad mořem. Letí rychlostí 100 mil za hodinu a jeho maximální rychlost je 106 mil za hodinu.

Junkers F 13 je k dispozici ve čtyřech variantách: historický se standardním pozemním podvozkem (koly), historický s plováky, historický s lyžemi a varianta repliky. Liverie zahrnují vintage, Xbox a Aviator's Club. Koupit si ho můžete v in-sim obchodě za 15 dolarů.

Kromě toho tým Microsoft Flight Simulatoru odhalil další podrobnosti o 40th Anniversary Edition. Edice vyjde jako bezplatná aktualizace a zahrne vrtulníky a kluzáky. Dle Microsoftu jde o nejžádanější vylepšení komunity.

Součástí bude letadlo Airbus A-310, kde téměř každé tlačítko funguje přesně podle očekávání, a sedm slavných historických letadel. Mezi tato letadla patří Wright Flyer z roku 1903, Curtiss JN-4 Jenny z roku 1915, Ryan NYP Spirit of St. Louis z roku 1927, Douglas DC-3 z roku 1935, Grumman G-21 Goose z roku 1937, Havilland DHC-2 Beaver z roku 1947 a slavný Hughes H-4 Hercules z roku 1947 (největší hydroplán a největší dřevěné letadlo všech dob), známý také jako Spruce Goose.

Dále se můžete těšit na čtyři klasická letiště, včetně Meigs Field v Chicagu.

40th Anniversary Edition dorazí 11. 11. 2022. Tady shrnutí:

  • 4 klasická komerční letiště
  • 10 letišť pro kluzáky
  • 12 nových letadel
  • 14 heliportů
  • 20 klasických misí z původních her