Ambiciózní letecký simulátor překvapuje svým propracováním, pravidelnými aktualizacemi i detailním herním světem. Jak se zdá, společnosti Microsoft a Asobo Studio mají s titulem velké plány.

Nejnovější příspěvek na oficiálním blogu hry se dotýká budoucnosti projektu a aktualizací, které by mohly do Microsoft Flight Simulatoru v budoucnu zavítat. Nejzajímavější je série snímků, které naznačují, že vývojáři naslouchají komunitě a hodlají simulátor obohatit o vrtulníky. Na ně by ale nemělo dojít dříve než v roce 2022.

Helikoptéry v Microsoft Flight Simulatoru jsou nyní možné pouze prostřednictvím fanouškovských modifikací.

V plánu je také podpora více obrazovek a možnost prohlédnout si záznam. Dojít by mělo také na podporu DirectX 12 a v plánu je nadále vylepšovat Evropu. Pro cestovatele může být lákavý World Update Brazílie, zatímco všechny na počítačích by mělo potěšit zvažování podpory DLSS od Nvidie.

Na příští rok je v plánu alespoň šest aktualizací. Mezi nimi i vylepšení pro Spojené státy.

Přečtěte si také: Pátá aktualizace Microsoft Flight Simulatoru má výrazně zlepšit herní zážitek

Studio Asobo se v současné době soustředí na vydání Xbox Series X/S verze Microsoft Flight Simulatoru. Ta vyjde 27. 7. letošního roku. V tento dej dojde také na novou aktualizaci. Ta do všech verzí přidá Orbis Flying Eye Hospital. Jedná se o nákladní letadlo, které létá do mnoha různých zemí, aby poskytlo očí péči těm, kteří si ji nemohou dovolit.

Se Sim Update 5, jenž vyjde 27. 7., je spojováno ještě jedno vylepšení. Už dříve jste se u nás mohli dočíst o lepší optimalizaci, kdy na identickém počítačovém hardwaru běžela hra ve stejné lokaci o 15 až 20 snímků za sekundu lépe. Díky lepšímu využití procesoru a RAM si vývojáři mohou dovolit vylepšit grafiku. Lesy v Microsoft Flight Simulatoru budou vypadat působivěji.

Na začátku srpna se hráči mohou těšit na letadlo Aviat Husky A-1C, zatímco do konce roku by se o pozornost měla přihlásit podpora virtuální reality na PC.

Když už je řeč o Xbox Series X/S verzi, tak díky technologii Azure bude hra na nejvýkonnější konzoli nové generace (Series X) téměř stejně výkonná jako na nejdražších počítačích. Jen si na disku konzole musíte připravit 97,2 GB volného místa.