Společnosti Microsoft a Sega v neděli oznámily uzavření strategické aliance. Skrz partnerství chtějí vytvářet hry nové generace. Sega bude možnosti zkoumat s využitím cloudové infrastruktury Microsoft Azure. Slibuje si od toho i pomoc při vývoji dříve oznámeného projektu Super Game.

„Sega hrála v herním průmyslu ikonickou roli a v průběhu let byla obrovským partnerem,“ řekla Sarah Bond, viceprezidentka Microsoftu. „Těšíme se na spolupráci při zkoumání nových způsobů vytváření jedinečných herních zážitků s využitím cloudových technologií Microsoftu.“

„Se strategickým partnerstvím s Microsoftem usilujeme o další pokrok ve vývoji našich her, aby si naše tituly mohli vychutnat fanoušci po celém světě; v tomto ohledu se snažíme vytvořit alianci, která využije jak výkonné schopnosti Segy v oblasti vývoje her, tak špičkové technologie a vývojové prostředí Microsoftu,“ uvedl Yukio Sugino, prezident a provozní ředitel společnosti Sega.

Super Game se podle tiskové zprávy zaměřuje na několik klíčových věcí. Tyto tituly mají být globální, online a klást důraz na budování velkých komunit. To je bohužel vše, co v současné době o alianci Microsoftu a Segy máme k dispozici. Je ale jasné, že společnosti budou mít k sobě nyní blíže.