Polská vydavatelská společnost PlayWay přichází velmi často s netypickými hrami. Za posledních dvanáct měsíců jich je tolik, že je raději nebudu počítat. V době, kdy ji YouTubeři obviňují z nekalého marketingu (oznamování her v době, kdy mají vývojáři maximálně vymyšlený koncept a čekají, jak se filmeček, artworky a první informace ujmout), přichází crowdfunding na netypickou third-person akci Medic: Pacific War. Stejnou cestou se ubírá I Am Jesus Christ, který má crowdfunding spustit již brzy.

Přečtěte si také: Detaily o střídání ročních období a polích ve Farming Simulatoru 22

Titul byl oznámen před rokem pod názvem Medic: Pacific Corpsman. První detaily ale nadále platí. Slibován je akční simulátor z pohledu třetí osoby pro jednoho hráče, který nabídne jedinečný pohled na válku v Pacifiku. Na hrůzy války se podíváme ze zcela nové perspektivy. Místo pušky vstoupíme na bojiště vybaveni lékárničkou a budeme obvazovat zranění, zastavovat krvácení, odvádět raněné z bojiště, a především přinášet naději tam, kde není, a spásu těm, kteří si myslí, že jejich život skončil.

Válka v Pacifiku je inspirována historickými událostmi, filmy a televizními seriály. Tvůrci vyjmenovali Pearl Harbor, Hacksaw Ridge, Midway, Saving Private Ryan a The Pacific.

„Staňte se skutečným hrdinou. Přežijte hrůzy bitevního pole, vyhýbejte se kulkám a přinášejte záchranu raněným. Staňte se jejich poslední nadějí v chaotické realitě pacifické fronty. Resuscitujte, ošetřujte a odnášejte vojáky do bezpečí, abyste změnili průběh bitvy. A hlavně buďte připraveni na nejtěžší rozhodnutí, které musí udělat každý zdravotník: rozhodnout, kdo přežije a kdo zemře. Zdroje jsou omezené, čas se krátí a šance na přežití nejsou u všech stejné,“ dodávají.

  • Jedinečný pohled na válku - staňte se součástí příběhu plného odvahy, obětí a odhodlání, to vše nasáklé krví vojáků.
  • Neustále se měnící bojiště - jednejte rychle, buďte obezřetní, vyhýbejte se nepříteli, schovávejte se před bombami a vyhýbejte se kulkám.
  • Strategické myšlení, chytrá předvídavost a vynalézavost jsou nutností - volte metody a způsoby rozdělování dostupných zásob, ale především přemýšlejte, než začnete jednat.
  • Dělejte těžká rozhodnutí - nezapomeňte, že vy jste jeden a jich je hodně. Zhodnoťte zraněné, určete vážnost zranění a mějte konečné slovo v tom, kdo bude žít a kdo zemře.
  • Zažijte nemyslitelné - podívejte se na hrůzy války na vlastní oči. Slyšte své spolubojovníky křičet v agónii. Staňte se svědky krve, která pokrývá zem. Pociťte bolest těch, kteří vědí, že už nikdy neuvidí své milované.
Přečtěte si také: Assassin's Creed opustil další klíčový vývojář

Vývojáři ze studia Hypnotic Ants chtějí svůj nápad dotáhnout do konce. K tomu na Kickstarteru shánějí alespoň 9672 dolarů. V době psaní článku měli vybráno lehce přes osm tisíc dolarů. Podporovatelům slibují přístup k rané vývojové betě vydané v srpnu letošního roku, zatímco plná verze by měla být plánována na leden 2022 pro PC.

Zárukou mají být profesionále, v jejichž portfoliu najdeme velké tituly jako Zaklínač 2 a Zaklínač 3, Dying Light, Sniper: Ghost Warrior 3, Ancestors a další. Dosavadní materiály ale poukazují maximálně na průměrnou hru, minimálně z pohledu vizuální kvality a animací.

Přečtěte si také: Obavy o Beyond Good and Evil 2, Project C od EA v předobjednávkách