Už logo projektu The Matrix Awakens naznačovalo, že nepůjde o plnohodnotnou hru. A bohužel je tomu skutečně tak. Přesto je tenhle počin zajímavý. Jedná se totiž o technologický zážitek demonstrující možnosti Unreal Enginu 5 na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Jak vidno, Epic Games to s Unreal Engine 5 myslí vážně a hodlá všechny přesvědčit, že tahle technologie je pro vývoj budoucích her tou pravou. Majitelé konzolí PS5 a Xbox Series X/S jsou lákání, aby si The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience stáhli a nahlédli do budoucnosti interaktivního vyprávění příběhů a zábavy.

Technologické demo vytvořili členové původního filmového týmu, včetně Lany Wachowski, s Epic Games a partnery. Má jít o divokou jízdu do reality ohýbajícího světa Matrixu, v němž vystupují Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss.

Do své konzole budete stahovat přibližně 25 GB, ale tech demo bude možné spustit až 10. 12. Vypadá to, že se více o Matrix Awakens dozvíme na The Game Awards 2021. Přenos začíná 10. 12. od 2:00 našeho času. V současné době není známo, zda bude tech demo dostupné i pro PC.