Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokračují spekulace ohledně Mass Effect Trilogy Remaster. Společnost Electronic Arts předělávku celé trilogie sci-fi ságy od BioWare ještě neoznámila, ale britský obchod GAME má mít hru ve svém seznamu. Jako datum vydání u ní uvádí 29. 9. letošního roku. Fotografie seznamu se objevila na Redditu a její pravost potvrdilo několik bývalých zaměstnanců. Aby toho nebylo málo, tak se poté objevila i stránka s předobjednávkou, a dokonce lístek z prodejny, kde si někdo hru předobjednal. Co se to děje? Chystá se EA v následujících dnech Mass Effect Trilogy Remaster oznámit? Vypadá to tak.

- Command & Conquer Remastered obdržel nový patch. Ten přidává podporu pro LAN a možnost změnit rychlost regenerace v režimech Skirmish a Multiplayer. LAN Play najdete přímo v hlavním menu hry.

- Ve finském studiu Remedy Entertainment pracují na nové hře, která je zasazena do stejného světa jako Control a Alan Wake. Známý spisovatel se vrátí v nadcházející expanzi AWE v Control.

- Do dnešního večera máte stále čas si přes Humble Bundle vyzvednou PC verzi F1 2018. Jedná se o klíč pro Steam.

Přečtěte si také: Vývoj Grand Theft Auto VI měl nabrat zpoždění

- Robert Lewandowski investoval do polské vydavatelské společnosti Movie Games. Úspěšný fotbalový útočník se stal investičním partnerem firmy, která na trh uvedla Drug Dealer Simulator nebo Alaskan Truck Simulator. Lewandowski vidí v počítačových hrách velký potenciál a možnost ukázat fotbal z kuchyně. Kapitán polského národního týmu tím měl na mysli nový projekt od Movie Games.

„Všechny fotbalové hry se zaměřují na zásadních 90 minut, my chceme ukázat zbývajících 22 a půl hodiny,“ prozradil už dříve Filip Szklarzewski, prezident Movie Games. Titul má připomínat dokumentární seriál největších streamovacích platforem, konkrétně byl zmíněn Netflix a jeho minisérie The Last Dance s příběhem Michaela Jordana a týmu Chicago Bulls za dob jejich největší slávy.

- Na Suicide Squad v Rocksteady Studios pracují od roku 2017, prozradil známý novinář Jason Schreier. Přitom původně na jiné verzi stejného titulu pracovali WB Montreal, ale ta byla na konci roku 2016 zrušena. Schreier neočekává brzké vydání. Chytřejší budeme po prezentaci v rámci DC Fandome, jež je v plánu na 22. 8.

- Odhaleny minimální a doporučené požadavky pro PGA Tour 2K21. Pro hraní bude potřeba 64bitový operační systém Windows 7, Intel Core i5-769 @ 2.80GHz nebo ekvivalent, 4 GB RAM, AMD Radeon HD 5770 nebo NVIDIA GTX 650 s 1 GB VRAM, DirectX 11 a 12 GB volného místa na disku. U doporučených je Intel Core i5-4670 CPU @ 3.40GHz, 8 GB RAM a AMD Radeon HD 7850 nebo NVIDIA GTX 660 s 2 GB VRAM.

- PlayStation 5dominovat nové generaci konzolí. Myslí si to analytická firma DFC Intelligence. Ta očekává, že se PS5 v prodejích bude dařit výrazně lépe než Xboxu Series X. Podle prognóz by se měla PS5 prodávat dvakrát lépe, ale Microsoft může mít dlouhodobý plán, jenž se může za několik let ukázat jako ten lepší. Každopádně, PlayStation 5 se může stát další konzolí, která přesáhne hranici 100 milionů prodaných kusů. Jedno je jisté, u nadcházející generace zvolila každá ze společností odlišnou strategii.

- Capcom přichází o důležitého člověka. Po 30 letech se s japonskou společností v létě rozloučí Yoshinori Ono, producent série Street Fighter. Ono byl hodně vidět a postaral se o úspěch této bojové značky. V prohlášení producent píše o tom, že se značkou Street Fighter je spojen už dlouho a zažil dobré časy, špatné časy i neexistující časy. Přesný důvod jeho rezignace neznáme, spekuluje se ale, že Yoshinori Ono nebyl spokojen se směrem, kterým se Street Fighter ubírá. Možná mu už došla trpělivost a nedokázal s vedoucími najít společnou řeč.

- Microsoft zastavil testování xCloudu pro iOS. Xbox Game Pass Ultimate nebude majitelům zařízení iPhone a iPad k dispozici 15. 9. 2020 kdy startuje pro Android. Podle všeho za absenci xCloudu na iOS mohou striktní pravidla společnosti Apple, které streamování nedovolují.

Přečtěte si také: Grand Theft Auto v Praze? Čech pomocí umělé inteligence vytvořil působivý trailer

- Konami konečně potvrdilo, že PES 2022 poběží na Unreal Enginu 5. Přechod na technologii od Epic Games byl oznámen už dříve, ale v tiskové zprávě chyběla informace o tom, o jakou verzi enginu půjde.

- V tokijských ulicích byla natočena zajímavá parodie na série Grand Thef Auto a Yakuza. Její autor se inspiroval i u Metal Gear Solid. Všimněte si rozhraní hry, práce s kamerou z pohledu třetí osoby i animací.