Minulý týden jsme se dočkali rozsáhlého článku, který přibližoval změny oproti původním titulům, které nabídne chystaná remasterovaná trilogie Mass Effectu. Povídání vývojářů ze studia BioWare i doprovodné video od IGN se přitom zaměřilo nejen na vizuální vylepšení, ale i změny v oblasti hratelnosti. Když se však řekne Mass Effect: Legendary Edition, většina fanoušků se nejspíš přesto upne hlavně k představě lepšího vizuálního ztvárnění, a tak tu nyní máme oficiální trailer, který se zaměřuje právě na grafiku remasterů.

V traileru, jenž doprovází nezapomenutelná ústřední skladba Mass Effectu 2, lze vidět třeba aktuální podobu některých planet v prvním díle trilogie či prostředí Citadely. Změny, zahrnující například lepší efekty, odrazy, osvětlení, ztvárnění kůže nebo přepracované či vylepšené textury, pak můžeme pozorovat i na několika postavách, mezi něž patří Ashley, Thane, Tali, Garrus, Liara, Anderson nebo Zaeed „jsem vlastně Clint Eastwood, ale ani teď tak nesmím vypadat“ Massani. Jinými slovy, v traileru nevidíme jen záběry z prvního dílu, který samozřejmě doznal nejvíce změn, ale i ze zbytku trilogie.

Přečtěte si také: Remasterovanou trilogii Mass Effect si zahrajeme 14. května

Na oficiálním webu hry je přitom opět k dispozici velmi rozsáhlý text, v němž vývojáři do detailu popisují proces remasterování všech tří her i některé klíčové změny. Nechybí ani možnost podívat se na některé srovnávací screenshoty demonstrující různá vylepšení - obrázky se srovnáním níže.

Mass Effect: Legendary Edition vychází 14. května/mája 2021 na PC, PS4 a Xbox One. Kolekce bude kompatibilní také s PS5 a Xbox Series X|S. Nedávno navíc tvůrci na sociálních sítích oznámili, že je hra hotová, tedy gold, tudíž se snad aspoň v tomto případě nemusíme bát, že by na poslední chvíli došlo k odkladu.

REMASTER VS. ORIGINAL