Dost hráčů kritizovalo první gameplay záběry z Marvel's Spider-Man 2. Fanoušci očekávali lepší vizuální podívanou, když je hra vytvářena exkluzivně na PlayStation 5. Místo toho se smějí další špatné fyzice vody a poněkud okrajovému technickému vylepšení. Velká očekávání rozpoutal před PlayStation Showcase sám prezident Sony. Ten v případě této akční adventury slíbil plné využití výkonu a možností PS5.

Komunitní šéf James Stevenson z Insomniac Games teď připomíná, že záběry z hraní nebyly pořízeny ve finální verzi hry. Jinými slovy hra ještě není hotová (kdyby si náhodou někdo myslel něco jiného) a s ohledem na to můžeme čekat další vylepšení, když Marvel's Spider-Man 2 vyjde během letošního podzimu (nejčastěji se mluví o září).

Obvykle bývá pro podobné prezentace použit build hry, který může být starý klidně několik měsíců – je oddělen od vývoje a nezahrnuje tudíž další úpravy a vylepšení, které tvůrci od té doby provedli.

V detailním porovnání s Marvel's Spider-Man Remastered od ElAnalistaDeBits se ukázalo, že vývojáři toho vylepšili hodně. Zejména vykreslování objektů v dálce, textury budov nebo pohyby Petera Parkera a Milese Moralese. Nemluvě o možnosti volně přepínat mezi oběma hrdiny, což má zajistit ještě dynamičtější hratelnost, a novým schopnostmi symbionta na straně Petera a bioelektrických na straně Milese.