Vývojáři z Insomniac Games na svém oficiálním twitterovém účtu prozradili pár zajímavých informací ohledně remasteru PS4 hry Marvel's Spider-Man na PlayStation 5. Potvrdili ptajícím se fanouškům, že uložené pozice na PS4 nebudou přenositelné na PlayStation 5. Týká se to ale pouze remasterované verze. Původního Spider-Mana z roku 2018 si totiž budete moci na PS5 zahrát, měla by to umožnit zpětná kompatibilita a s ní i přenos uložených pozic.

Dále nám bylo prozrazeno, že nejsou plány na fyzickou krabičku Marvel's Spider-Man Remastered. pro PS5 Bude k dispozici pouze jako součást Ultimátní verze Marvel's Spider-Man: Miles Morales za 2000 Kč - i v tomto případě ale v krabičce najdete remaster pouze ve formě kódu k aktivaci na PlayStation Store.

Mimo jiné toto rozdělení zpětně kompatibilní verze a plně remasterované verze znamená, že se dočkáme oddělených trofejí. Budete tak moct získat rovnou dvě platiny. Pro pořádek tedy ještě jednou - S PlayStation 4 kopií Spider-Mana si na PlayStation 5 zahrajete původní verzi, i s uloženými pozicemi. Pokud si pořídíte remaster, PS4 savy nepřenesete, ale užijete si vylepšenou verzi i se všemi DLC, s novými unikátními trofejemi a tedy i druhou platinkou.

Přečtěte si také: Spider-Man: Miles Morales ukazuje nového Spideyho v akci, vyjde i pro PlayStation 4

„Remaster pro PS5 není pouhé zlepšení grafiky, ve hře je totiž celá řada uměleckých částí, které musely být upraveny tak, aby mohly využívat výhod lepšího výkonu PlayStationu 5. Uvidíte lépe vypadající postavy se zlepšenou animací pleti, očí, vlasů a obličeje, včetně našeho Petera Parkera nové generace. Chceme také plně využít ray-tracingu. Uvidíte odrazy paprsků a okolní stíny, vylepšené osvětlení, více chodců a vozidel táhnoucích se do mnohem větší dálky než v původní hře. Nabídneme také stejnou možnost nastavení, jakou chystáme pro Spider-Man: Miles Morales, která vám konečně dovolí hrát v 60 snímcích za sekundu,“ prohlásil komunitní šéf James Stevenson.

Remastrovaný Marvel's Spider-Man bude využívat i další vymoženosti nové generace PlayStationu. Můžeme se těšit na okamžité načítání, 3D zvuk a haptickou zpětnou vazbu ovladače DualSense. Navíc vývojáři přidají tři speciální obleky pro pavoučího muže, nové funkce do foto režimu i obnovený seznam trofejí, pokud by chtěl někdo získat platinovou trofej podruhé.