Ve studiu Insomniac Games se toho děje opravdu hodně. Pro vydání konzole PlayStation 5 si pro nás chystají spin-off Marvel’s Spider-Man: Miles Morales a pro další rok již pilně připravují akční plošinovku Ratchet & Clank: Rift Apart.

Mohlo by se zdát, že to je pro jedno studio dostatek práce, pro Insomniaky však ne. Nedávno totiž oznámili, že si pro nás navíc připravují remaster původního Marvel’s Spider-Man z roku 2018.

Komunitní šéf Insomniac Games, James Stevenson, mezitím potvrdil, že nejde o jednoduchý remaster.

Přečtěte si také: Sony zdražuje své PlayStation 5 hry. Některé bude prodávat za 80 eur

„Remaster pro PS5 není pouhé zlepšení grafiky, ve hře je totiž celá řada uměleckých částí, které musely být upraveny tak, aby mohly využívat výhod lepšího výkonu PlayStationu 5. Uvidíte lépe vypadající postavy se zlepšenou animací pleti, očí, vlasů a obličeje, včetně našeho Petera Parkera nové generace. Chceme také plně využít ray-tracingu. Uvidíte odrazy paprsků a okolní stíny, vylepšené osvětlení, více chodců a vozidel táhnoucích se do mnohem větší dálky než v původní hře. Nabídneme také stejnou možnost nastavení, jakou chystáme pro Spider-Man: Miles Morales, která vám konečně dovolí hrát v 60 snímcích za sekundu.“

Remastrovaný Marvel's Spider-Man bude využívat i další vymoženosti nové generace PlayStationu. Můžeme se těšit na okamžité načítání, 3D zvuk a haptickou zpětnou vazbu ovladače DualSense. Navíc vývojáři přidají tři speciální obleky pro pavoučího muže, nové funkce do foto režimu i obnovený seznam trofejí, pokud by chtěl někdo získat platinovou trofej podruhé. 

Pokud máte na remaster zálusk, tak bude součástí Ultimate Edition hry Marvel’s Spider-Man: Miles Morales za 2000 korun (79,99€), což není vůbec špatná cena za dvě plnohodnotné hry. Bohužel Sony podle všeho neplánuje vydat remaster samostatně, natož bezplatné vylepšení pro majitele původní hry.  Pokud se něco změní, budeme vás informovat.