Po prvním gameplay traileru (je nový, k vidění nahoře) přicházejí na řadu gameplay záběry, které nás blíže seznamují s taktickým RPG titulem Marvel's Midnight Suns od tvůrců novodobých dílů série XCOM. Video potvrzuje, že nejde úplně o marvelovský XCOM. Podíváme se na bojový systém založený na kartách a trochu na příběh, uvidíme také přátelské posezení s oblíbenými superhrdiny.

Firaxis ve videu popisují, jak bude parta tří superhrdinů plnit mise. Nejde jen o superschopnosti, které využijete ve svých tazích. Ve hře budete také losovat schopnosti karet a tahy. Výběr správných dvojic hrdinů se zdá být poměrně důležitý i pro komba mezi hrdiny. V každé misi budete využívat prostředí od klasických výbušných sudů až po nebezpečné římsy.

Mezi misemi se budete poflakovat a prozkoumávat svůj úkryt The Abbey. Tady se seznámíte se svými super kamarády, kteří budou s větší důvěrou k vám posilovat své schopnosti. Můžete se vydat na procházku s Tony Starkem a meditovat s Magik, ale zapomeňte na nějaké románky a líbání.

Hrát budete za Huntera, novou a přizpůsobitelnou postavu, která musí nakopat zadek Lilith, matce démonů. Hunter je ve skutečnosti Lilithino dítě a zřejmě jediný, o kom je známo, že jí v minulosti nakopal zadek. To je také důvod, proč vás superhrdinové vzkřísili, tak se připravte na boj proti armádě démonů, abyste zachránili svět.

Jednoho by při karetní hře napadly loot boxy. V případě Marvel's Midnight Suns nemáme mít obavy, Firaxis neplánují žádné mikrotransakce spojené se získáváním dalších karet. Zájemci si budou moci koupit pouze čistě kosmetické skiny postav, které neovlivňují vyvážení hry.

Příští týden z Marvel's Midnight Suns uvidíme misi, v níž se Hunter a Wolverine utkají se Sabretoothem. To nám umožní se ještě blíže podívat na boj.

Marvel's Midnight Suns vyjde v březnu 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.